Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 16.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Brankář Sigmy Martin Blaha: "Ve druhé lize musíme hrát vzadu na nulu"

Rozhovory

18.7.2014

Autor: Radek Heloňa

Při zranění Zdeňka Zlámala má zkušený Martin Blaha největší šanci odchytat podzimní část druhé ligy. V zápase proti Skalici "Bláža" moc štěstí neměl, za zády mu přistály dva vlastní góly. Martin Blaha si uvědomuje, že ve druhé lize bude Sigma muset hrát vzdau na nulu a věří si, že základní sestavu si vybojuje právě on. "Chci být u toho, jak postoupíme, chci být v bráně," říká Martin Blaha.

Martine, jak hodnotíte poslední přípravný zápas se Skalicí?
Těžko. Dali jsme si dva vlatní góly. Dreksič (Pavel Dreksa) většinou dokáže rány z dálky spolehlivě zablokovat, ale nyní ho střela trefila do obličeje a šlo to do protisměru. Druhý gól šel ze strany do malého vápna, útočník Skalice to netrefil, bohužel Šindy (Martin Šindelář) to nohou uklidil do brány. Myslím, že dnes jsme se celým zápasem protrápili, fotbalovost tam nebyla, snad ten zápas prospěl alespoň naší kondici. Byl konec týdne, ale museli jsme to vydržet, není možné se na nic vymlouvat.

Do zápasu jste šli určitě z plného tréninku, mohlo se to projevit?
To jsme sice šli, ale prostě Skalica postoupila ze třetí do druhé ligy a takového soupeře musíme porážet, i když jsme unavení. Máme zkušenosti, musíme si to pohlídat.

Připomínala Skalica týmy druhé ligy? Vzadu to neotvírala a chodila do brejků?
Určitě. Byl to takový zápas, jaké nás budou čekat. Musíme to uhrát na nulu vzadu. Nemůžeme dostat ze dvou šancí soupeře dvě branky, byť šlo o vlastní branky. Takový zápasy nás ve druhé lize čekat. Bude to často o jednom gólu, bude to trápená a trefíme se třeba až v 90. minutě a vyhrajeme 1:0. Ze začátku takové zápasy i góly budeme potřebovat.

Vy jste byl vloni u sestupu. Jak se nyní po tom "pohřbu" změnila atmosféra v kabině za kouče Kalvody? Podle přátelských zápasů lze usuzovat, že mančaft šlape, povzbuzujete se...
Ano, trenér Kalvoda na tom lpí už od začátku. Hlavně na tom nasazení a jednoduchosti. Nás je tady spoustu hračiček a on se do nás snaží vštípit tu bojovnost, sílu a jízdu. To musí být základ pro něj i pro nás, až pak může přijít ta fotbalovost.

Vás bylo také při dirigování defenízvy slyšet, tam je to také asi trenérem vyžadováno?
Přesně, brankář a stopeři to musí zezadu řídit, protože hru před sebou vidí. Takhle to musí být za každého trenéra, nejen za Kalvodu, u všech.

Situace v brance Sigmy je ovlivněna zraněním a operací Zdeňka Zlámala. Nyní jste tam s Bártou a Reichlem tři, jak vidíte svoje šance na základní sestavu?
O ní samozřejmě rozhodne trenér, je zatím příprava, ale já si věřím, chci chytat. To asi odpovíme všichni tři. Ale já chci být u toho, jak postoupíme, chci být v bráně.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip