Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Brankář Sigmy Michal Reichl: "V útoku se nám stále nedaří akce dotáhnout do zakončení"

Rozhovory

7.9.2014

Autor: Radek Heloňa

Sigma Olomouc stále tápe. Ve 3. kole Poháru České pošty nestačila doma na Fotbal Třinec, a vyhnula se tak jediné možnosti, jak se letos konfrontovat s týmy ze Synot ligy. V brance si nyní vydobyl pozici jedničky odchovanec SK Sigma Olomouc Michal Reichl (nar. 1992). I on si po zápase marně lámal hlavu nad tím, proč Sigma stále není schopná přenést do zápasu věci z tréninku a nedaří se jí především v ofenzívě.

Michale, vypadli jste z poháru, kde hledat příčiny?
Šli jsme do toho s jasným cílem postoupit, což se nám nepodařilo. V útoku se nám nedaří dotáhnout akce do zakončení, centry končí na prvních hráčích, střely jsou zablokované. Nedaří se nám.

V první půli vyšel Třinci brejk a skóroval. Co chybělo k tomu, abyste zabránil gólu?
Viděl jsem, že si útočník Třince zabíhá na centr. Snažil jsem se na toho volného hráče upozornit našeho beka, křičel jsem na něj, ale asi ne dostatečně. Snažil jsme se mu snížit střelecký úhel, roztáhnout se tam, bylo to těsné, škoda.

Střelec branky Dědič musel po tom souboji střídat, jel do nemocnice se zlomeným nosem. Čím jste se střetli?
Vůbec nevím. Já se tam roztáhl, on do mě skočil, jestli to bylo do kolena nebo do kolíků od kopaček, nevím. Snad bude co nejdříve v pořádku.

Ve druhé půli jste hru otevřeli a vy jste musel řešit jeden z brejků, kdy na vás běžel sám střídající Gomola, vy jste míč dokázal nohama zablokovat. Už jste byl za velkým vápnem...
Špatně jsem vyběhl, věděl jsem, že míč nebudu mít možnost odehrát. Doufal jsem, že mě nebude přehazovat, což se naštěstí nestalo a nohama jsem to zvládl pokrýt.

Pak jste sledoval marné bušení na třineckou bránu. Co chybělo k vyrovnání?
Tlačili jsme, škoda, že tam nebyl odraz. To nás provází celou sezónu. Centrů je tam dost, ale nelepí nám to. Doufám, že v lize to bude lepší, jdeme pořád za jedním cílem, chceme postoupit.

Co s tou dekou, která na vás evidentně pořád leží?
Nevím, na tréninku makáme, ale přijde zápas a nic nám nepomůže, žádný odraz, nic. Nevím.

Po zápase se k vám otočil zády i kotel, což asi není moc příjemné pro tým?
Ano, ale oni celý zápas fandili, jsou super, my se prostě snažíme na hřišti odvést maximum. Musí být pořád s námi a snad, nebo určitě, příští zápas vyhrajeme.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Divadlo na Šantovce

Katalog firem » Kultura a umění » Divadla

Divadlo nabízí pestrý kulturní program, kdy na prknech, co znamenají svět přímo v Olomouci vítáme přední herce české divadelní scény. V našem programu nechybí pestrý program pro děti. ...