Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 20.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

ČD jsou levnější, vysvětlují politici, proč brání žluté revoluci na kolejích

Zprávy z regionu

4.12.2009

Autor: jap

České dráhy nabízejí necelých šedesát korun za vlakokilometr, je to tedy nabídka, která se neodmítá, myslí si náměstek hejtmana Alois Mačák. Společnost RegioJet podnikatele Radima Jančury, která chtěla rozjet v kraji železniční dopravu vlastními novými vlaky, by podle Mačáka jezdila za více než devadesát korun na vlakokilometr. Výpočty si udělala i odmítnutá firma a s těmi krajskými se výrazně rozchází. Kdo má lepší kalkulačku možná rozhodnou až právníci.

"V souladu s memorandem, které uzavřela v říjnu vláda, jsme prodloužili stávající smlouvu s Českými drahami do roku 2019. Neznamená to ovšem, že během této doby nemůžeme vypisovat výběrová řízení na železniční dopravu," řekl na dnešní tiskové konferenci náměstek hejtamana Alois Mačák. Podle něj ČD nabídly 58,55 korun za vlakokilometr, konkurenční RegioJet však údajně počítá s více než devadesáti korunami. "Jistě uznáte, že to budí úsměv," podotkl náměstek. České dráhy podle něj nejprve chtěly za vlakokilometr sto čtyřicet korun, nakonec ale slevily celých osmdesát korun. "Intenzivně jsme vyjednávali a podařilo se nám dostat tuto částku hodně dolů. V žebříčku krajů je čtvrtá nejnižší," vypočetl náměstek.
Podle společnosti RegioJet však do výpočtů někdo "zapomněl" přidat státní příspěvek. Po jeho započítání vychází nabídka RegioJetu asi o dvě koruny levněji. Právě tady by se za deset let údajně ušetřilo až půl miliardy korun.

jap

Reklama

pizzapollo

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pizzerie

* Rozvážíme denně od 10:00 hod do 23:30. * Objednávky přijímáme již od 9 hod, poslední objednávku přijmeme ve 23:30. * Při objednávce po tel. budete požádáni o příjmení, adresu pro ...