Reklama

Středa 1. května 2024, dnes je Svátek práce, venku je 16 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Čarodějnice vzplály i v Olomouci, sledovaly je davy lidí

Zprávy z regionu

1.5.2014

Autor: Jana Jakubková

Pálení čarodějnic alias Filipojakubská noc je tady. Zlé a nečisté síly podle tradic tuto noc ovládají více než jiné. Lidé věřili, že v tento večer létá ve vzduchu spousta čarodějnic, které míří na sabat.

A ani olomoucké ulice nejsou výjimkou, odpoledne se zde vyrojily malé čarodějnice a dokonce i kouzelníci. Jejich kroky mířily do Korunní pevnůstky, kde je čekal program plný zábavy. Mohli si užít skákacího hradu, obří nafukovací skluzavky, trampolínek se spidermanem, kolotočů anebo se naučit žonglovat a vyzkoušet místní věštírnu.

Ke všemu jim hrála různorodá muzika – Loco Poco, Zadáci anebo na vedlejším podiu diskotéka Rádia Haná. Ve 21.00 přišli na scénu olomoučtí Live Music Superheroes s cirkusem LeVitare. Pálení čarodějnic proběhlo i v letním kině v Hoblině, to bylo ale už značně poklidnější, ve 20.00 diváci shlédli neobyčejné improvizační divadlo a později se Live Music Superheroes přesunuli i tam, roztančili smrští známé muziky v neobvyklém podání celé letní kino.
Na obou místech nechybělo občerstvení, dobré pivo, něco na opékání a jako bonus krásné počasí.

Jana Jakubková

Reklama

Zahradní centrum Florcenter

Katalog firem » Obchod » Zahradnictví a zemědělská technika, potřeby

Florcenter s.r.o. patří mezi největší pěstitele skleníkových kultur v ČR. Ve sklenících o výměře 2,74 ha pěstuje především široký sortiment balkonových a záhonových květin, hrnkové...