Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Část ulice 8. května uzavře od pondělí až   do dubna výměna sloupů a převěšení trolejí

Zprávy z regionu

23.2.2012

Autor: roc

Krátký úsek v ulici 8. května bude od příštího pondělí až do konce dubna zcela uzavřen a ulice zůstane průjezdná pouze pro vozy městské hromadné dopravy. Důvodem je instalace nových sloupů trakčního vedení a převěšení trolejí z budovy, v níž nyní sídlí prodejna oděvů Pantaloon.

Uzavírka v ulici 8. května se bude týkat úseku od přechodu pro chodce na křižovatce k náměstí Národních hrdinů po ulici U Hradeb. "Provoz MHD nebude po dobu uzavírky omezen, zbytek ulice 8. května bude přístupný pro individuální dopravu a zásobování přes ulici Zámečnickou. Průchod pro pěší bude v místě rekonstrukce usměrňován koridorem. Během března upřesníme, kdy dojde k víkendové výluce tramvajového provozu kvůli převěšování trolejí," uvedla mluvčí olomouckého magistrátu Jana Doleželová.
Po dobu uzavírky bude podle jejích slov probíhat montáž tří nových sloupů trakčního vedení, na něž se poté převěsí troleje. Současně s tím stavbaři zrekonstruují komunikaci a stávající chodník, v případě potřeby dojde i k přeložce kanalizace. Náklady na tyto stavební úpravy činí 1,9 milionu korun, zhotovitelem stavby je akciová společnost Elektrizace železnic Praha.
"Vzhledem k dalším stavebním akcím, které se v této lokalitě plánují, je samozřejmě snaha všechny koordinovat tak, aby co nejméně omezily život v centru města. Od 1. března začíná rekonstrukce obchodního domu Prior, po dobu uzavírky v ulici 8. května sem bude příjezd umožněn pouze ulicí Zámečnickou. Od března do června bude navíc majitel Salmova paláce provádět v ulici 28. října rekonstrukční práce na fasádě domu. Od července poté naváže rekonstrukce ulice 28. října, a to po polovinách ve dvou úsecích. Nový vzhled celé lokality bez stavebních strojů si budou moci Olomoučané vychutnat o letošních Vánocích, na kdy majitel Prioru plánuje otevřít nově zrekonstruovanou Galerii Moritz," shrnula všechna připravovaná omezení Jana Doleželová.

roc

Reklama

LÉKÁRNA U PÖTTINGEA

Katalog firem » Zdravotnictví » Lékárny a farmaceutické produkty

Doprava po Olomouci ZDARMA. Nabízíme široký sortiment zboží, homeopatii, léčebnou kosmetiku aj. Máme nejnižší doplatky na léky v Olomouci. Poskytujeme dermatokosmetické poradenství, poradens...