Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 13 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Olomouci se bude vítat nový čínský rok. Přijďte si poslechnout čínské písně nebo napsat své jméno

Kultura

2.2.2016

Autor: barsi

Ve středu vypukne v Divadle na Šantovce úvodní program, kterým se bude vítat Nový čínský rok. Těšit se můžete na čínské písně i kratičkou ukázku výuky čínštiny. Příchozí si budou moct vyzkoušet čínskou kaligrafii i vázání čínských uzlů. Večerem s nádechem čínské atmosféry provede herec a moderátor Jaroslav Dušek.

Nový rok, který se Čína chystá přivítat 8. února, bude ve znamení ohnivé Opice. Úvodní program Festivalu Songfest.cz začne v ve středu 3. února v Olomouci pod patronací Konfuciova institutu Univerzity Palackého. "Čína vítá nový rok podle luno-solárně jupiterského kalendáře. Rok ohnivé Opice má přinést dynamickou pohyblivost, ohebnost a vitalitu, racionalitu i cit pro umění, průbojnost, proměnlivost a komunikaci," řekla Feng yün Song, zpěvačka a zakladatelka přehlídky Songfest.cz, který se uskuteční v jedenácti městech ČR, včetně Olomouce, kde proběhne 3. února úvodní koncert.

Olomoucký program připravuje Konfuciův institut Univerzity Palackého pod názvem Vítání roku Opice. Hlavním hostem bude zpěvačka Feng-yün Song. "Během večera vystoupí tanečníci z Konfuciova institutu v Londýně a také hudebníci Gantulga Bold a Zana Munkhbaatar z Mongolska, kteří žijí několik let v Olomouci. Návštěvník uvidí i žáky experimentální výuky čínského jazyka z olomouckých základních škol, kteří zazpívají dětskou čínskou píseň a představí kratičkou ukázku hodiny čínštiny. Moderátorem večera bude herec Jaroslav Dušek," řekla Lucie Laníková, česká ředitelka Konfuciova institutu UP.
Koncert začne v 19 hodin, doprovodný program však bude v předsálí divadla připraven už od 16 hodin. Příchozí si budou moci vyzkoušet čínskou kaligrafii, malbu i vázání čínských uzlů. Na přání si vyhotoví také čínská jména. Návštěvníci se mohou těšit i na čínský čaj nebo na ukázku cvičení taiči.

Z Olomouce se přehlídka přesune do dalších deseti českých měst. Příbor vystřídá Brno, Znojmo, Plzeň, Hradec Králové, Praha, Písek, České Budějovice a Český Krumlov. Festival Songfest.cz podporuje Ministerstvo kultury ČR a hlavní město Praha. Festival skončí 20. února. Více informací na www.konfucius.upol.cz. Více o festivalu: www.songfest.cz.

barsi

Reklama

Zdravá výživa u Milušky

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do prodejny ZDRAVÁ VÝŽIVA U MILUŠKY v centru Olomouce. Naši zákazníci oceňují rodinnou atmosféru obchůdku a širokou nabídku zboží, která se dále rozšiřuje. Sleduje...