Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 10.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Centru se uleví: v Denisově ulici budou chodníky v horizontu týdnů

Zprávy z regionu

7.6.2007

Autor: Jan Procházka

Obyvatelé i obchodníci si budou moci brzy vydechnout. Rekontrukce probíhá podle plánu. Nové chodníky by měly být hotové v horizontu týdnů a pěší by si tak konečně mohli oddychnout. Systém slepých stezek a polní podmínky totiž leckoho dohánějí k šílenství.

„Jsem rád, že mohu konstatovat, že stavba probíhá podle harmonogramu. Snahou města i zhotovitele je maximálně urychlit dobudování chodníků po obou stranách rekonstruovaných ulic, aby občané, návštěvníci i podnikatelé z této lokality, se již mohli „bezproblémově“ pohybovat,“ řekl primátor Martin Novotný, který spolu s náměstkem Martinem Majorem absolvoval dnes kontrolní prohlídku staveniště.

Rekonstrukce už byla nutná. Tramvajová trať, trolejové vedení a inženýrské sítě v těchto ulicích byly ve velmi špatném stavu. "Náročnost prací nespočívá jen v obsahu (rekonstrukce kanalizace, vodovodu, plynovodu, rekonstrukce tramvajového tělesa a komunikací včetně trolejového vedení) prováděných prací na malém prostoru, ale především v tom, že se jedná o obydlenou část města s hustou obchodní sítí," uvedl Martin Hála z tiskového oddělení radnice. Zhotovitel podle Hály postupuje podle předem stanoveného denního harmonogramu. První tramvaje by se měly v Denisově ulici objevit na začátku září.

Jan Procházkaprochazka@olomouc.cz