Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na dopravní hřišti funguje i železniční přejezd.  Kola si tu nově půjčíte i online

Zprávy z regionu

16.4.2014

Autor: onar

Půjčovnu kol online, tipy na cyklovýlety a řadu dalších novinek si pro nacházející sezonu připravilo dopravní hřiště Semafor. Chystají se i oblíbené soutěže. A jedna novinka vznikla i přímo na hřišti: železniční přejezd i se závorami.

Na letní program letos láká Centrum Semafor nejen školy, děti a jejich rodiče, ale také turisty a návštěvníky Olomouce. Kdo si rád město a jeho okolí prohlédne ze sedla kola, má možnost si ho zapůjčit nejen v dopravním centru, ale také v Informačním centru radnice na Horním náměstí. "Letos chceme turistům nabídnout novou možnost zarezervovat si kolo on-line na webových stránkách města. Rádi bychom tímto i nadále rozvíjeli spolupráci s olomouckými hotely,“ upozorňuje na novinku manažer centra Josef Línek. Nabídku půjčovny obohatilo v loňském roce pět nových kol a díky lepší propagaci vzrostl i počet výpůjček. "V nabídce máme více než čtyřicet jízdních kol různých typů a velikostí včetně loňské novinky, kterou jsou koloběžky pro dospělé. Pokud má někdo zájem, dostane kolo zapůjčené nejen s veškerým vybavením, ale k němu také tip na výlet," naznačil Línek. Pro další zájemce jsou připravena nejen kola, ale i možnost vyzkoušet si svůj um na šlapacích autech, odrážedlech, nebo in-line bruslích. Letošními novinkami v areálu centra jsou cyklocrossová dráha nebo železniční přejezd se závorou. Inventář Semaforu se těsně před sezonou navíc rozšířil o další netradiční přírůstek, kolo poháněné rukama. „Handbike je určen nejen návštěvníkům dopravního hřiště, kteří si chtějí posílit paže, ale zejména těm, jež na normálním kole z nejrůznějších důvodů jezdit nemohou,“ upozorňuje koordinátor Jan Řihošek. Nadšenci jízdy na těch nejrozmanitějších kolech se mohou i letos těšit na atraktivní tradiční i netradiční akce, které naplno v Centru Semafor odstartovaly tento měsíc. Chybět mezi nimi nebude ani možnost projet si Olomouc na kole a raftu.

Centrum Semafor, které patří pod odbor agendy řidičů a motorových vozidel magistrátu, se zaměřuje na dopravní výchovu a s ní spojené volnočasové aktivity pro děti i nejširší veřejnost z Olomouce a okolí. Otevřeno má pro veřejnost denně od pondělí do pátku od 14 do 18 hodin. O víkendu od 10 do 12 a od 14 do 18 hodin.
Centrum se primárně zaměřuje na dopravní výchovu dětí. Loni v Semaforu prošlo kurzem mladého cyklisty 472 žáků. Celkově centrum v loňském roce navštívilo 11 470 lidí. V dopravním centru je možné strávit nejen volný čas, ale třeba i část prázdnin. Semafor pořádá letní tábory dětí, v rámci nichž je možné získat průkaz mladého cyklisty, instruktora nebo mechanika.

onar

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941