Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 16.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Cestujícím do Hluboček a Doloplaz budou sloužit tři nové nízkopodlažní autobusy

Zprávy z regionu

3.5.2013

Autor: roc

Zástupci kraje, organizátora veřejné dopravy v regionu KIDSOK a společnosti Auta - Busy Studený převzali v těchto dnech tři nové nízkopodlažní autobusy. Nákup těchto strojů podpořila částkou zhruba 7,5 milionu korun Evropská unie. Trojice autobusů bude vozit cestující na trasách Olomouc - Doloplazy a Olomouc - Hlubočky.

"Realizací tohoto projektu dojde ke zvýšení komfortu cestujících a díky nízkopodlažnímu provedení vozů se rozšíří cílová skupina uživatelů o cestující se sníženou mobilitou a o maminky s kočárky. Současně prostředky z Regionálního operačního programu Střední Morava přispějí ke snížení nákladů dopravce na údržbu a opravy starých autobusů při zajištění dopravní obslužnosti," konstatoval první náměstek hejtmana Olomouckého kraje Alois Mačák.
Autobusy byly pořízeny s přispěním prostředků na obnovu vozidel ve veřejné dopravě z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Morava. "Tato další systémová obnova vozového parku významným způsobem vytváří podmínky pro dokončení integrace autobusových linek v Olomouckém kraji k 1. červenci letošního roku," uvedl ředitel Koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Jaroslav Tomík. Nově podle něj cestující z obou linek získají možnost využít celou širokou nabídku jízdních výhod zóny 71 Olomouc.

roc

Reklama

Neobyčejné bistro

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Slogan: Zdraví v každém soustu. V naší kuchyni se spoléháme na jednoduchost a kvalitu surovin. Základem našeho menu jsou přírodní ingredience, které přinášejí skvělou chuť a zdravé ...