Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Chválkovický kovošrot jede téměř non stop, v hluku se nedá žít, stěžují si lidé. Radnice chystá protiútok

Zprávy z regionu

20.8.2014

Autor: Jan Procházka

Pořádně na nervy jde chválkovickým rezidentům místní kovošrot. Pracovní dobu tu totiž mají doslova od nevidím do nevidím. A rozhodně tam nejsou jako myšky. Radnice, na kterou už dorazila i petice, ale krčí rameny, páku jak zasáhnout a donutit provozovatele snížit hlukovou zátěž, nemá. Alespoň ne přímou. Přesto si úředníci na podnik posvítí. Nechají odborně změřit nejen hluk, ale také například stav spodní vody. A výsledky dostane krajský úřad.

Už rok a půl mají obyvatelé v okolí chválkovického kovošrotu o každodenní zvukový doprovod postaráno. Není to ovšem žádný příjemný poslech, pokud si zrovna někdo nelibuje v ryzím industriálním umění. Vedení města, na které se místní obrátili už i s peticí, ale krčí rameny. "Nemáme žádnou přímou pravomoc, kterou bychom mohli použít, abychom situaci napravili," podotkl náměstek primátora Jan Holpuch a dodal, že pracovní doba se v kovošrotu pohybuje zhruba od šesté hodiny ranní až do desáté večerní. "Pracuje se tam sedm dnů v týdnu, souhlasíme s obyvateli, že to prostředí opravdu není k žití," konstatoval Holpuch. Radnice sice nemůže nařídit provozovatelům, aby se ztišili, dokáže jim ale znepříjemnit život. A to se právě chystá udělat. "Na naše náklady necháme provést odborné měření hlukové zátěže. Prověříme i vliv provozu na stav spodních vod a prašnost," slíbil Holpuch. Výsledky hodlá radnice dodat správnímu orgánu krajského úřadu. "Právě on je tím orgánem, který může udělit pokutu a nařídit zlepšení," vysvětlil Holpuch. Měření by mělo být hotové v řádu několika měsíců.

Jan Procházka

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip