Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 4.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Chytnou se Kohouti proti neoblíbené Kometě?

Sport

29.1.2015

Autor: rhe

Mora klesla na 12. příčku tabulky Tipsport extraligy. Potřebuje nutně zvítězit a čekají ji o víkendu dva velmi těžcí soupeři. V pátek Kometa, která Moru letos s přípravou už pětkrát porazila, a v neděli silné Pardubice. Kohouti potřebují především prolomit neúspěšné přesilovky a střeleckou deku, která leží na některých osvědčených kanonýrech. Podaří se olomouckým hokejistům prolomit sérii proher už v pátek s Kometou Brno?

Trenéři HCO Petr Fiala s Jiřím Dopitou zkusili proti Třinci prohodit beky a proti Zlínu útočníky. Do Zlína neodjeli Patera, Dlouhý a Knotek, ani změny v sestavě zatím Olomouc neprobudily. Zdá se, že Kohoutům citelně chybí Jiří Trvaj, kterého trápí bolavé koleno a má nucený odpočinek. Tomáše Vošvrdu nelze vinit z porážek, ale tým by nyní potřeboval klid zkušeného Trvaje, který možná jen svým působením v brance pomáhá hře týmu.
Proti Třinci Mora střílela jako u Verdunu, ale rány byly často z dálky nebo na připraveného Hamerlíka. Na Kašíka ve Zlíně vyslali Kohouti jen 16 střeleckých pokusů, přitom hráli 6 přesilových her. Střelecky se trápí třeba Martin Cibák, který skóroval naposledy v listopadu. Góly přestali střílet i beci. V +/- účasti na ledě jsou hodně v mínusu Skrbek, Majeský i Škůrek, v plusu už jsou jen Vyrůbalík, Ondrušek a Rašner.
Navíc čeká Moru Kometa, která i s přípravou Hanáky v této sezóně už pětkrát porazila. Naposledy v Brně před vánočními svátky 3:1. Ale v tomto utkání byla Mora dlouho na bodech, výborně chytal Vošvrda. Kohouti by mohli navázat na tento výkon, opět dobře odbránit zápas, co nejméně chodit na trestnou a konečně využít přesilovku pět na čtyři. "Nevím přesně, kolik bylo na naší straně vyloučení, ale největší problém je v tom, že jsou často po sobě,“ vyjádřil se k problému oslabení na www.hc-olomouc.cz Jiří Řípa. "Delší hra v oslabení je horší než velké množství trestů, které jsou ale rozloženy do šedesáti minut. Protože pokud hrajeme třeba čtyři minuty v oslabení, tak je vcelku jasné, že se zvyšuje možnost, že dostaneme gól.“ A proč nejdou přesilovky? "Pořád se o početních výhodách bavíme, nacvičujeme je, ale góly se nám poté v utkáních dávat nedaří,“ přiznal Řípa. "Myslím si, že pokud tohle zlepšíme, začneme zase vyhrávat.“
Pomoci by svým miláčkům měli i fanoušci. Nyní je třeba ukázat, že za Morou stojí. Navíc, když z Brna určitě přijede slušný kotel. Atmosféra duelu bude tedy zaručena. HCO dal už v pondělí a úterý do předprodeje lístky jen na pokladnách, nyní pokračuje předrodej lístků na Kometu a Pardubice na internetu.
"Určitě se na moravské derby těšíme a doufáme, že bude vyprodáno jako minule, protože v takové atmosféře se vždycky dobře hraje. Myslím, že se máme na co těšit a doufám, že to zvládneme,“ dodal odchovanec Jihlavy v dresu Mory.

Kometa Brno drží také sérii proher. Padla totiž také ve Zlíně 4:2 a pak doma s Vítkovicemi 1:2. Před tím Brno sbíralo body, a tak v celku s přehledem drží čtvrtou příčku tabulky. Obhájce stříbra po slabším rozjezdu v první čtvrtině našel sestavu a začal sbírat body. Rozchytal se Čiliak, do reprezentace se dostal a udržel se v ní jako jeden z mála Michal Kempný, které doplňují zkušení hráči Ptáček s Hanzlíkem.
V útoku se Kometa nespoléhá jen na první formaci, které nyní schází zranění Vojtěch Němec a zaskakuje za něj Antonín Honejsek, ale skórovat umí každá formace Komety. Ať už jezdící "almary" Koreis, Burian, Dočekal nebo Čajánkův synovec Káňa, stále se lepšící Vondráček nebo loni první centr Mory David Ostřížek.
Kromě zraněného Vojtěcha Němce bude Kometě zřejmě scházet i navrátilec z hostování ve Vítkovicích Tomáš Malec, kterého právě v zápase s Vítkovicemi zranil bývalý spoluhráč Vandas.

HC Olomouc - HC Kometa Brno
Zimní stadion v Olomouci, pátek, 30.1. 18:00.
Pravděpodobné sestavy: HCO: HC Olomouc: Vošvrda – Skrbek, Houdek, Ondrušek, Staněk, Škůrek, Vyrůbalík - Rašner – Jergl, Marosz, Rác – Rachůnek, Herman, Laš - Zuzin, Cibák, Buc - Kucharczyk, Diviš, Řípa. Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita.
HC Kometa Brno Čiliak – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Kováčik, Kuboš, Vágner – Honejsek, Hruška, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Káňa, Čermák, R. Zohorna – Dočekal, Ostřížek, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos

Poslední vzájemný duel Mory v Brně 30. kolo
HC Kometa Brno - HC Olomouc 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Ostřížek (Dočekal, Holec), 51. Hruška (Kempný), 53. Kempný – 9. Diviš (Herman, Ondrušek). Rozhodčí: Pešina, Horák – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 8:10, navíc Kempný 10 min. [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 200 (vyprodáno). Střely na branku: 45:25. Zblokované střely: 17:11. Hity: 17:8. Vhazování: 2:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1. Nejlepší hráči: Kempný (KOM) – Herman (OLO).
HC Kometa Brno: Čiliak – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Kováčik – Hruška, Němec, Ton – Káňa, Čermák (C), Honejsek – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Ostřížek, Holec – Mrázek.
HC Olomouc: Vošvrda – Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Bartoň – Cibák, Marosz, Rác – Dlouhý, Patera (C), Kucharczyk – Laš, Herman, Diviš – Rachůnek, Knotek, Matai – Buc.

Reklama

Waldorfská ZŠ a MŠ Olomouc

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Jesle, Mateřské školy a centra, MŠ s cizojazyčnou výukou

Školka i škola přistupuje ke každému dítěti s ohledem na jeho individualitu. Vzdělávání a výchova vycházejí z waldorfské pedagogiky, která respektuje přirozené potřeby jednotlivce. Vlast...