Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 3.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Co přinesl leden: hledání miss, potíže vrtulníku i minus dvacet na teploměru

Tipy a názory

2.2.2017

Autor: Jan Procházka

První měsíc roku 2017 je za námi. Jaký byl? Mrazivý, zasněžený a rozhodně ne chudý na události. Pojďte se za ním s námi ohlédnout slovem i obrazem.

Foto: Jan Procházka

Olomouc.cz v číslech

Portál Olomouc.cz je dlouhodobě nejčtenějším zpravodajským serverem na Olomoucku. Naše stránky v lednu navštívilo 362 250 čtenářů. Děkujeme za váš zájem, vysoká návštěvnost nás zavazuje k tomu být nejen nejnavštěvovanější, ale také tou nejlepší adresou ve městě. Ostatně, letos slavíme už dvacet let!
● ● ●
Znáte náš VIP bonus club? Nakupujte u našich obchodních partnerů a čerpejte za to nejrůznější odměny. Minulý měsíc členové našeho VIP bonus klubu utratili ve vybraných olomouckých obchodech a restauracích 2.611.944 korun a dostali od nás za to spousty vstupenek a dárkových poukazů.

Letošní leden byl opravdu hodný svého jména. Teploty občas klesaly i pod minus dvacet stupňů, řeky i jezera zamrzly, a provozovatelé lyžařských areálů si po bídných letech konečně mohli mnout ruce. Drtivá většina středisek hlásila (a stále hlásí) ideální podmínky, jak vás ostatně pravidelně informujeme v našem zimním speciálu. A jaký tedy byl leden? Zkusme se na něj podívat z pohledu našich článků, které vás nejvíce oslovily. 
Velký zájem vzbudila zpráva o technických potížích vrtulníku olomouckých záchranářů, kvůli kterým musel nouzově přistát. Závada se přitom objevila ani ne tři týdny poté, co službu začala provozovat nová firma s podstatně staršími stroji, než jaké nad krajem létaly do konce roku.
Na špici bylo i dvojí hledání královen krásy. Nejprve se hledala nejkrásnější středoškolačka kraje. Z castingu jsme přinesli velkou fotoreportáž a soutěži se samozřejmě budeme věnovat i dál. Finále je v březnu. V lednu se ale konal ještě jeden casting. Hledaly se totiž semifinalistky České Miss. I u toho jsme byli a přinesli fotoreportáž.
Jako každý rok, i letos jsme pro vás připravili také přehled plesů ve městě a okolí. A jako každý rok, i letos je o něj velký zájem.
Moc milou reportáž jsme pořídili ve Svíčkárně Rodas, kde si můžete originálním způsobem nazdobit vlastní svíčku a hlavně na chvíli zapomenout na stres a prostě vypnout.
Přinesli jsme také reportáž ze zimní veteránské rallye, která se jela na Ecce Homo u Šternberka, či článek o velmi aktivních milovnících římské historie ze spolku Expeditio Germanica. A veselo bylo i v Moravském divadle. Tam během ledna premiérovali hned dvě konverzační komedie. Na velkém jevišti to byla hra Jméno, pod níž jsou podepsáni Matthieu Delaporte a Alexandre Dubois de La Patellière. Na jevišti Divadla hudby pak byla o týden později uvedena komorní komedie Woodyho Allena Central Park West. Bylo toho hodně. A jaký bude únor?

Leden objektivem Jana Procházky

Zamrzlé Poděbrady. Pohádka. Leden konečně dostál svému jménu. Zamrzlé Poděbrady. Pohádka. Leden konečně dostál svému jménu. Foto: Jan Procházka
První olomoucké miminko roku 2017 - Matěj Dvořák. První olomoucké miminko roku 2017 - Matěj Dvořák. Foto: Jan Procházka
Hledala se Česká Miss. A zájem byl obrovský. Hledala se Česká Miss. A zájem byl obrovský. Foto: Jan Procházka
I Olomoucký kraj hledá svou nejkrásnější dívku - tentokrát ale středoškolačku. MissOK. I Olomoucký kraj hledá svou nejkrásnější dívku - tentokrát ale středoškolačku. MissOK. Foto: Jan Procházka
V Galerii města Olomouce (a také galerii Bohéma) vystavuje fotograf Jadran Šetlík. V Galerii města Olomouce (a také galerii Bohéma) vystavuje fotograf Jadran Šetlík. Foto: Jan Procházka
Woody Allen. Moravské divadlo nasadilo do repertoáru jeho konverzační komedii Central Park West. Na snímku Ivana Plíhalová (vlevo), Petr Kubes a Vladimíra Včelná. Woody Allen. Moravské divadlo nasadilo do repertoáru jeho konverzační komedii Central Park West. Na snímku Ivana Plíhalová (vlevo), Petr Kubes a Vladimíra Včelná. Foto: Jan Procházka

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka