Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 12.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Co přinesl týden: nové lampy na Horním náměstí, letecký den i potápěče v kašně

Tipy a názory

14.9.2014

Autor: mrt

O překvapení tento týden určitě nebyla nouze. Zpráva týdne přišla v sobotu: radnice nechala bleskově vyměnit lampy na Horním náměstí, které se tak po letech konečně rozsvítilo. O rozruch se postaralo i ministerstvo vnitra, které nařídilo směstnat kandidáty v komunálních volbách na jeden lístek. Ten olomoucký tak připomíná hustě potištěnou plachtu. O zábavu při čtení zpráv se pak postaral muž, který ve dvě ráno vyrazil s potápěčskou výbavou do Merkurovy kašny.

Určitě je to zpráva týdne a nejspíš i roku. Na Horním náměstí začala v sobotu dlouho očekávaná výměna lamp. Radnice už se k tomuto kroku chystala v létě, tehdy ale akci zastavil architekt Jan Šépka, respektive soud, na který se autor podoby náměstí obrátil. Jeho právní zástupce ale zřejmě nestihl doručit potřebné doklady včas a předběžné opatření, které městu svazovalo ruce, zaniklo. A radnice raději na nic nečekala a během soboty osadila náměstí novými svítidly.

Pobavil vás také potápěč, objevený ve dvě ráno obsluhou městských kamer v Merkurově kašně. Muž se šnorchlem a brýlemi si ale dal říct a po příchodu hlídky strážníků z barokní památky vylezl a odkráčel.

mrt

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip