Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Cyklistický závod Czech Cycling Tour 2015 ozdobí v Olomouci hvězda stáje Ettix-Quick Step

Sport

27.1.2015

Autor: rhe

Na letošním Czech Cycling Tour se mají čeští cyklističtí příznivci opravdu na co těšit. Poté, co závod postoupil do první kategorie kalendáře Mezinárodní cyklistické unie (UCI), budou na startu opravdová světová esa jezdící v týmech WorldTour. Na moravských silnicích pojedou týmy Etixx-Quick Step a zřejmě i Sky, tedy to nejlepší, co v současném profesionálním pelotonu je. V Olomouci, na Hané, ale i v celém Olomouckém kraji se tak máme na co těšit. Dorazí třeba Boonen, Štybar či Vakoč?

Sedmý ročník největšího tuzemského závodu nabídne příznivcům od 13. - 16. srpna opravdovou lahůdku. "Už nyní se začíná rýsovat sestava, jaká by se v České republice mohla objevit. Domluvena je účast elitní formace z WorldTour Etixx-Quick Step, na dobré cestě je i jednání se Sky, kde od letošního roku působí dvojnásobný vítěz CCT Leopold König," řekl Jaroslav Vašíček z pořádající společnosti TTV Sport Group.
Dále se fanoušci mohou těšit na německou stáj Bora-Argon s Janem Bártou, polský CCC Sprandi Polkowice s Josefem Černým a Janem Hirtem, špičkový tým s excelentními vrchaři Columbia, z domácích celků na Author Whirlpool, AWT-GreenWay, silniční reprezentaci ČR a i na cyklokrosovou reprezentaci ČR. Pořadatelé závodu v čele s ředitelem Jánem Svoradou mají od vedení stáje Etixx-Quick Step, jejíž jezdci v loňské sezoně vybojovali 65 vítězství, slíbenou jednu hvězdu světové velikosti.
"Jednání s Etixx-Quick Step je dotaženo do konce. Přijedou k nám hned po závodu Kolem Polska, který končí v sobotu a do čtvrtečního startu Czech Cycling Tour už budou bydlet u nás. Jsme domluveni i na financích. Navíc máme v jejich sestavě přislíbenu jednu hvězdu," řekl Vašíček.
Podle regulí UCI může na Czech Cycling Tour startovat až polovina týmů z WorldTour, to ale není reálné. Nejen kvůli tomu, že závodů je ve stejném termínu hned několik, ale především z finančních důvodů, protože stájím z WorldTour se musí platit startovné.

"O ty nejlepší týmy musí člověk dva roky bojovat, než je přesvědčí, že je to opravdu kvalitní a dobrý závod. Konkrétní částky na startovné pochopitelně říci nemůžeme, ale řádově je to v desítkách tisíc eur," prozradil Jaroslav Vašíček s tím, že důležité jsou i osobní kontakty a v tom má CCT výhodu v podobě ředitele Jána Svorady, bývalého vynikajícího profesionála.
Organizátoři mají z čeho vybírat. V současné době se hlásí kolem sedmdesátky týmů. "Koho vezmeme, se teprve rozhodneme. Týmy budeme vybírat na přelomu ledna a února a dvě místa si vždycky necháváme volná na poslední chvíli," dodal Vašíček.

Vítězové CCT v minulých letech
2009 nultý ročník Martin Hebík (PSK Whirlpool)
2010 UCI 2.2. Leopold König (PSK Whirlpool)
2011 UCI 2.2. Stanislav Kozubek (PSK Whirlpool)
2012 UCI 2.2. František Paďour (Whirlpool Author)
2013 UCI 2.2. Leopold König (Český národní výběr / Team Netapp-Endura)
2014 UCI 2.2. Martin Mortensen (Cult Energy Vital Water / DEN)

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip