Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vyberte si ideální kroužek pro své dítě: Dům dětí a mládeže jich nabízí více než sto čtyřicet

Zprávy z regionu

21.8.2014

Autor: barsi

Prázdniny utekly jako voda a blíží se nový školní rok. Aby se pro vaše dítě nestal pouhým nudným sezením v lavici s následným plněním domácích úkolů, měli byste popřemýšlet o tom, jaké mimoškolní aktivity svému dítěti vyberete. Olomoucký dům dětí a mládeže (DDM) letos nabízí více než 140 kroužků a v nabídce nechybí ani spousta novinek, jako například veslařský kroužek, střelba nebo parkur.

Připadá vám, že na to vybrat svému dítěti vhodný kroužek máte ještě spoustu času, opak je pravdou. Podle Radka Ježowicze z olomouckého DDM je nyní nejvyšší čas. "Optimální doba pro přihlašování do kroužků je konec srpna a začátek září, kdy je nabídka ještě kompletní a výběr je nejširší. Šance že se vaše dítě dostane přesně do toho kroužku, který si vybral." A i kdyby ne, nevěšte hlavu, v nabídce Domu dětí a mládeže je letos přes 140 kroužků různých typů - sportovní, výtvarné, taneční, technické, hudební, přírodovědné, ale i jiné. "Vybrat si může každý od předškoláků až po dospělé. V nabídce se letos objevilo velké množství novinek – pro sportovce je to například veslařský kroužek, střelba nebo parkour; pro nejmenší máme modelářskou a taneční přípravku, nebo třeba dramaťák pro nejmenší. Naproti tomu školáci, ale i zájemci ze starší generace se mohou zapsat do sólové recitace, nebo si zahrát Magic the Gathering,“ popisuje Ježowicz.

Již tradičně zabírají největší část nabídky sportovní kroužky, které většinou probíhají pravidelně v tělocvičnách. K těmto sportům patří například florbal, stolní tenis, bojová umění či aerobik, ale najdou se mezi nimi i plavecké nebo lyžařské kurzy či orientační běh. Široká nabídka je také v oblasti tanců. "Zájemci o tanec mohou přijít v každém věku – pro nejmenší je určena rytmika a taneční přípravky, školáci se mohou věnovat hip hopu, disko tanci, orientálnímu tanci, stepu, nebo sportovnímu tanci, zkušenějším tanečníkům je určen clogging a v nabídce nechybí ani taneční klub seniorů," popisuje Radek Ježowicz.

Kromě tradičních výtvarných kroužků nabízí DDM Olomouc i keramiku a točení na hrnčířském kruhu, dřevodílnu nebo kurz tvůrčí fotografie. Své pevné místo v nabídce má už i kombinace tradičních výtvarných postupů s počítačovou grafikou nebo keramikou nebo výtvarný ateliér. Pokud máte doma technicky nadaného chlapečka či holčičku, můžete je přihlásit například do modelářského nebo elektrotechnického kroužku, stále větší oblibě se těší i nejrůznější počítačové kroužky. Pro nejmenší je připraveno stavění a vymýšlení objektů z Lega, nebo závodění na 40 metrů dlouhé autodráze pro šest jezdců.

Pokud byste byli raději, aby vaše děti své volné chvilky místo počítače trávili raději v přírodě, pak se poohlédněte po rybářském kroužku, v prostorách olomoucké ZOO se scházejí členové ZOO klubu a pravidelné schůzky v oddílech "Lidu medvědího potoka" mají i ochránci přírody a připraven je rovněž astronomický kroužek. "Bez povšimnutí by neměly zůstat ani hudební kroužky. Velmi oblíbená je třeba kytara, elektrická kytara, flétna, klávesy a nově i bicí nástroje a rytmika. Zájmu se těší také různé kluby – například klub United Games, který pořádá mezinárodní setkání mládeže a jeho členové vyrážejí na podobné akce do zahraničí nebo herní klub, kde si mohou členové vyzkoušet spoustu moderních deskových her, či klub stolního fotbálku nabízí přístup ke špičkovému hracímu stolu po celý rok," popisuje Ježowicz.

Většinu z kroužků najdou zájemci na jednom ze tří pracovišť DDM Olomouc – na třídě 17. listopadu 47, Janského 1, nebo v Otevřeném klubu dětí a mládeže na Rožňavské 21. Nejsnadnější cestou, jak získat podrobné informace o všech kroužcích, je navštívit www.ddmolomouc.cz nebo napsat na adresu propagace@ddmolomouc.cz. Přehledy kroužků jsou však k dostání na každém pracovišti a stručné informace mohou zájemci získat i na telefonním čísle 585 223 233.

barsi

Reklama

Himis Art

Katalog firem » Obchod » Papírnictví, kancelářské potřeby

Nabízíme: * výtvarné potřeby * školní potřeby * ručně malované hedvábí * kancelářské potřeby * hospodářské tiskopisy OPTYS * dárkové zboží * zboží pro domácnost ...