Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Další lístky na EURO 21 v předprodeji ve středu. Tramvaje pro fanoušky v Olomouci zdarma

Sport

22.4.2015

Autor: rhe

Fotbalové Euro 21 se blíží, startuje už za necelé dva měsíce. Ve středu 22. dubna do prodeje zamíří další vstupenky na Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let, které od 17. do 30. června hostí Česká republika. Nejen fanzónu, propagační materiály či doprovodný program chystá pro návštěvníky fotbalového šampionátu jednadvacítek město Olomouc. Nabídne jim také dopravu zdarma!

Další uvolnění vstupenek odstartuje ve středu přesně v 18:00 na OFICIÁLNÍM WEBU ŠAMPIONÁTU V této souvislosti je také nutné vzít na vědomí, že o vstupenky na zvláště exponovaná utkání je mimořádný zájem a liší se také kapacita jednotlivých stadionů. Tomu může odpovídat i aktuální nabídka vstupenek na oficiálním webu ME.
Nadále platí, že jedna osoba může zakoupit maximálně čtyři vstupenky na každé vybrané utkání. Zájemce musí při nákupu uvést jméno a příjmení, datum narození a číslo občanského průkazu, či cestovního pasu. Totožné údaje musí dodat také o svých „hostech“, kteří zmíněné vstupenky využijí.
V Olomouci se odehrají čtyři zápasy. Tři duely základní skupiny B (Itálie – Švédsko, Švédsko – Anglie a Anglie – Itálie) a semifinále mezi vítězem moravské skupiny B a druhým týmem skupiny A.

Tramvaje pro fanoušky s lístkem během Eura 21 v Olomouci zdarma


Předpokládá se, že do města v době mezi 18. a 27. červnem, kdy se zde hrají čtyři utkání turnaje, dorazí množství fanoušků, například z Anglie a Itálie, a samozřejmě i z tuzemska.
Olomoučtí radní právě schválili návrh, aby pro návštěvníky zápasů bylo cestování v městské hromadné dopravě bezplatné. Bude se to týkat nejen fotbalových týmů, jejich doprovodu a delegací UEFA, ale i samotných fotbalových příznivců.
S ohledem na právní složitost takového kroku se nakonec rozhodlo, že se bezplatná jízda bude týkat jen městského dopravce, tedy Dopravního podniku města Olomouce a jeho linek MHD číslo 1 až 111. Město ze své kasy zaplatí Dopravnímu podniku za tyto náklady kompenzaci.
"Fanoušci se budou v tramvajích a autobusech prokazovat platnou vstupenkou na utkání. Tato možnost bude platit vždy v den zápasu od 14 do 24 hodin,“ uvedl primátor Antonín Staněk. Pro fotbalové týmy a jejich doprovod bude MHD bezplatná po celou dobu šampionátu.
V Olomouci bude městská doprava v době zápasů také výrazně posílena. V ty hrací dny, které připadají na pracovní dny, budou jezdit spřažené tramvajové soupravy přes centrum až do konce provozu. Během zápasů o víkendech, tedy v sobotu 27. června a neděli 21. června, bude tramvajový provoz posílen nasazením spřažených souprav v době zhruba od 16 do 22 hodin.
Podobné to bude s autobusy na nejfrekventovanější lince číslo 16. S ohledem na to, že řada autobusů i osobních vozidel s fanoušky bude parkovat na odstavné ploše u zastávky Tržnice, přidá sem Dopravní podnik jednu speciální linku. Posilový autobus bude jezdit ve dny utkání podle potřeby před zápasem i po zápase.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip