Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Další moravské derby. Do Olomouce spadne Kometa

Sport

30.10.2014

Autor: rhe

V 17. kole Tipsport extraligy přivítají Hanáci v pátek na svém ledě brněnský hokejový soubor HC Kometa Brno. Před sezónou asi málokdo čekal, že po první čtvrtině bude olomoucký tým jen jednu příčku a jeden bod za Kometou. More je devátá, Brno osmé. V září vyhrála Kometa doma 4:2. Zdaří se v plecharéně Kohoutům odveta?

Kohouti vyhráli v 16. kole na ledě posledního Zlína v nájezdech. Podle komise rozhodčích však neměl být technický gól Pavla Patery po faulu Libora Kašíka uznán a nájezd měl být opakován. Technický gól může být dle pravidel uznán až po třetím faulu brankáře. Výsledek se již měnit nebude, sudímu René Hradilovi, byla zrušena delegace k utkáním do reprezentační přestávky s tím, že další rozhodnutí přijme komise rozhodčích ČSLH nejpozději 4. listopadu. Ve Zlíně nehrál obránce Pavel Skrbek, kterého zranil třinecký Orsava.
Mora má skvělou sérii v nastaveném čase či nájezdech. Poslední čtyři zápasy zremizovala, ale všechny čtyři v prodloužení nebo v nájezdech získala ve svůj prospěch. Doma porazila brankou Martina Cibáka v prodloužení Karlovy Vary, na Slavii vyhrála v nájezdech, doma proti Třinci díky trefě Erika Hrňi v prodloužení a ve Zlíně díky gólu/nególu Pavla Patery opět v nájezdech.
Kohoutům se navíc v poslední době podařilo vylepšit přesilovky a hned šli nahoru. V nich jsou nyní Hanáci třetí nejlepší v extralize, promění přes 21 % svých početních výhod (Kometa je s úspěšností 13,51 % až jedenáctá). Z útočníků je zatím nejvíce vidět slovenský forvard Roman Rác, který ve 14 zápasech posbíral 17 bodů za čtyři branky a 13 nahrávek. V pořadí kanadského bodování celé soutěže okupuje útočník, který si svými výkony řekl i o místo ve slovenské reprezentaci, osmou příčku, což je o jednu pozici před nejlepším brněnským hráčem Petrem Tonem. Dobře jsou na tom ve statistikách také brankáři Mory, v Ragegast indexu je vysoko bek Tomáš Houdek, který prošel Kometou a v asistencích je na čele soutěže také Rostislav Marosz.
Na zápas s Kometou se těšili nejen hráči, ale i fanoušci dlouho dopředu. Není proto divu, že byl o lístky velký zájem. Dá se tedy předpokládat, že na na duel dvou moravských celků bude přihlížet ne-li zcela, tak téměř vyprodaný olomoucký stadion. O výbornou atmosféru se chtějí postarat nejen domácí fanoušci, ale i ti brněnští. "Bude to tak trochu svátek, možná derbíčko. Že je vyprodáno, je paráda. Celkově je tady kulisa úžasná, takže se na to těšíme a doufám, že si užijeme i ten výsledek,“ řekl pro web Mory centr čtvrté pětky Jan Knotek. Zápas začíná v pátek od 18:00 v olomoucké plecharéně.

Kometa měla v extralize pomalý rozjezd, v Brně se určitě nebude v dobrém vzpomínat na 6. kolo, ve kterém ho doma rozmetla Sparta Praha 8:1.V poslední době je ale Kometa celkem ve formě. Dvakrát porazila Zlín, nejprve v neděli na jeho ledě 6:3 a pak v Rondu v dohrávce 2. kola 4:3.
Trenér Kýhos se v brance spoléhá na Čiliaka, ale takovou dvojku, jakou měl vloni v Jiřím Trvajovi (nyní HCO), aktuálně nemá. Obrana má zkušené borce Kuboše, Hanzlíka a Ptáčka, lídrem je reprezentant Kempný, na měsíční hostování nyní Kometa poslala Malce do Vítkovic. V útoku zatím nemá Kometa údernou formaci, která by drtila soupeře jako vloni Němcova lajna s Káňou a Tomášem Svobodou. Ten dokonce po příchodu Honejska z Finska odešel na hostování do Vítkovic. V posledních utkání se ale daří Petru Tonovi, další posila David Ostřížek nyní hraje s bývalými spoluhráči z Mory (Pekrem, Řípou, Bartoněm) v Třebíči.

HC Olomouc - HC Kometa Brno
Zimní stadion v Olomouci, pátek, 31.10. 18:00.
Pravděpodobné sestavy: HCO: Trvaj – Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Stěněk, Rašner, Ondrušek - Škůrek– Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Jergl – Laš, Herman, Hrňa – Dlouhý, Herman, Kucharczyk. Trenéři: P. Fiala a Jiří Dopita.
HC Oceláři Třinec: Čiliak – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš– Hruška, Němec, Ton – Dočekal, Čermák, J. Svoboda – Burian, Koreis, Honejsek – Káňa, Kusko, Mrázek.Trenéři: Vladimír Kýhos a Karel Beran.

Poslední vzájemný duel Mory s Kometou
4. kolo, 19. září Hala Rondo Brno.
HC Kometa Brno - HC Olomouc 4:2 (2:2, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Zohorna (Káňa), 20. Káňa (Zohorna), 31. Ostřížek (Ton, Hruška), 37. Ton (TS) – 1. Patera (Diviš), 13. Diviš (Skrbek, Hrňa). Rozhodčí: Polák, Šindler – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7009. Střely na branku: 32:12.
HC Kometa Brno: Čiliak – Hanzlík, Kuboš, Kempný, Kováčik, König, Ptáček – Hruška, Ostřížek, Ton – Káňa, Zohorna, T. Svoboda – Dočekal, Čermák (C), J. Svoboda – Vondráček, Raška, Mrázek.
HC Olomouc: Trvaj – Skrbek, Houdek, Vyrůbalík, Staněk, Rašner, Majeský, Škůrek – Diviš, Patera (C), Hrňa – Cibák, Marosz, Rác – Laš, Zuzin, Matai – Buc, Kucharczyk, Jergl.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip