Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 4.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Další víkend je tu: vychutnejte si temperamentní Španěly, krásné dívky i sportovní nadšence v pyžamech

Tipy a názory

25.7.2014

Autor: Barbora Sísová

Poslední červencový víkend je opravdu nabitý a už teď vám můžeme slíbit, že nudit se nebudete ani jeden den. Pokud si jej chcete pořádně užít, rozhodně nemusíte čekat až do zítřejšího dne. V pátek večer se můžete zúčastnit cyklojízdy na Poděbrady nebo kolo vyměnit za brusle či koloběžku a vyrazit na pyžamovou cyklojízdu. V sobotu odpoledne Olomouc zaplaví bojoví psi, jejichž páníčci se pokusí veřejnost přesvědčit, že i „bull“ psi mohou být hodnými domácími mazlíčci, kteří nikomu neubližují. Ty večer vystřídají krásné ženy, které budou bojovat o titul Miss léto. A tím náš vyčerpávající seznam víkendových aktivit zdaleka nekončí.

Oblečte si pyžama, obujte brusle a vydejte se do postele, tedy pardon do ulic

V pátek večer se uskuteční v pořadí čtvrtá vyjížďka Tempish Night Skate. A tentokrát je její téma opravdu originální. Všichni zúčastnění totiž vyrazí na cyklostezku v takovém odění, jak je znají jen jejich nejbližší – tedy když se chystají do postele. Sraz všech kolečkových bruslařů, lidí na koloběžkách i vyznavačů skateboardingu, kteří si chtějí vychutnat velkou pyžamovou party, je o půl sedmé u dopravního hřiště Semafor, kde bude probíhat registrace. Registrovat se však dá také přes internet. Důležité je být na místě o tři čtvrtě na osm, kdy se budou vysvětlovat pravidla. Pro sportuchtivé nadšence jsou připraveny dvě trasy. První trasa, která je dlouhá sedm kilometrů, je určena spíše rekreačním vyznavačům těchto sportů a začátečníkům. Tempo tedy bude přizpůsobeno tak, aby bylo pomalejší a mohli se zúčastnit i rodiče s dětmi. Odjezd je v osm hodin. O hodinu později se vyjede na druhou trasu o délce deset kilometrů. Ta je určená spíše pro zdatnější sportovce a pojede se také ve svižnějším tempu. Na všechny registrované je navíc připravena bohatá tombola.

Vychutnejte si vášnivé rytmy flamenca i smyslné pohyby temperamentních Španělů

Ve čtvrtek v Olomouci vypukl velmi oblíbený festival Colores Flamencos. A stejně jako v předchozích ročnících i letos má co nabídnout. V pátek večer to bude žít především v Áčku na Floře, kde se od půl deváté večer uskuteční velkolepý Galavečer Flamenca. Organizátoři tentokrát připravili nezapomenutelný zážitek v podobě třech vynikajících tanečníků a brilantních hudebníků, kteří je budou celý večer doprovázet. Budete mít ojedinělou možnost, vidět na jednom jevišti vycházející hvězdu světového flamenca Karime Amayu, mladičkou Albu Herediu, které je předpovídána zářná budoucnost ,a charismatického tanečníka Ivana Vargase. Poslední volné vstupenky seženete v Městském informačním centru, kancelářích ČEDOK, prodejních místech Fortuna, kině Metropol nebo na Ticketportal. Velmi nabitý je také sobotní program, který můžete zahájit už ve dvě hodiny, kdy se uskuteční velká flamencová fiesta na Horním náměstí. Flamencový projekt dvou hudebníků a tří tanečnic, vás přenese do úzkých uliček jihošpanělských měst. V osm hodin si pak můžete vychutnat koncert španělského saxofonisty Artura Soriana  v hudebním klubu Jazz Tibet clubu. A večer od osmi hodin začíná také velká Sangria party v režii španělského dj  Enriqua Garcíi Tejady. Pokud vás množství sangrie nezničí, v neděli můžete v 19:00 na koncert Siempre Nueva a mezzosopranistky Barbory Poláškové.do Kaple Božího těla na Konviktu. Po celý víkend je navíc připraveno promítání španělských filmů v Metropolu. Další informace k programu naleznete zde.

Udělejte si víkend na kole na Poděbrady, na koncert i Nespoutaného Djanga

A v pátek to bude žít také na Poděbradech, kde se bude koncertovat a promítat. Pokud se zúčastníte hromadné cyklojízdy od bývalého letadla, odkud se vyrazí v 17:00, dostane navíc poukaz na drink zdarma. Ten si můžete vyzvednout téhož večera v budově občerstvení na Poděbradech. Když dorazíte, budete mít dostatek prostoru na vlastní koupačku i občerstvení. V sedm hodin vám pak večer zpříjemní svou hudbou Steve Beck a Ivo Běhan – dva kamarádi, dvě kytary, kteří představí vlastní písně i covery Damiena Rice, Vana Morrisona nebo Johna Mayera. O půl desáté, až se setmí tak, abyste dokonale viděli na filmové plátno, se na terase bude promítat. Tentokrát si můžete vychutnat snímek Quentina Tarantina Nespoutaný Django.

Hotel Flora bude v obležení mladých krásných žen i slavných osobností

Tradiční letní párty spojená s volbou královny léta se uskuteční před hotelem Flora už tuto sobotu od 18 hodin. Publiku se představí deset soutěžících dívek, které budou bojovat o titul královny krásy, který se jim stejně jako jejich předchůdkyním může stát vstupní branou do světa velkého modelingu. Kromě krásných mladých dam večer oživí také řada zajímavých hostů z různých oblastí – Bára Nesvadbová, Milan Knížák Antonín Panenka či Ivo Šmoldas. Hudební doprovod budou mít na starosti Backwards nebo Elvis Presley Revival. Celým večerem vás stejně jako loni provede vždy vtipný a originální Jakub Kohák. Vstupenky na akci jsou k dostání v Hotelu Flora za 220 korun.

Olomoucí se projde průvod „nebezpečných“ psů

Chovatelé "bull" psů chtějí široké veřejnosti dokázat, že rozhodně není proč se těchto bojovných plemen obávat. Na tuto sobotu proto připravili ojedinělou akci – průvod se psy poněkud obávaných plemen. V jednu hodinu odpoledne se chovatelé sejdou na Žižkově náměstí, projdou celým centrem města včetně Horního náměstí a všemi hlavními parky, u výstaviště Flora předvedou canisterapii včetně bezplatných ukázek pro zájemce a školení začínajících terapeutů. Právě ke canisterapii se bulíci, jak se jim říká, podle pořadatelů hodí ze všech psů nejlépe a chtějí o tom přesvědčit i veřejnost. Trasa celého psího průvodu končí v Čechových sadech.

Divokej Bill, Vypsaná Fixa i Flereti. Na hradě Šternberk se sjedou slavné české kapely

Tradiční rockový festival Šternberský kopec. proběhne už sobotu od jedné hodiny po poledni v horní části areálu Státního hradu Šternberk. A na jaké kapely se můžete těšit tentokrát? Letos nečekejte žádné velké hvězdy, festival totiiž bude v režii tuzemských skupin a interpretů, od lokálních až po celorepublikové hvězdy, které znáte z rádií. Návštěvníci festivalu si budou moci užít například vystoupení uničovské kapely Francis´Drake. Kromě ní vystoupí kapela The Again, goticky ladění Ancient Desire, opavsko-pražská skupina Kofe-in, nebo čím dál tím víc populární Ezyway. Těšit se můžete také na stálice naší české scény, jako je například Petr Bende a Band, Support Lesbiens a valašká skupina Fleret. Hlavními hvězdami festivalu budou skupiny Vypsaná fixa a Divokej Bill. Vstupenky seženete také na místě za 490 korun.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip