Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc čeká jedinečný hudební zážitek: v Bounty Rock Café vystoupí Dan Reed

Kultura

21.1.2015

Autor: Zuzana Doleželová

V sobotu 24. ledna se v olomouckém klubu Bounty Rock Café představí Dan Reed. Jeden z nejinspirativnějších rockových hudebníků současnosti se proslavil na přelomu 80. a 90. let minulého století jako frontman a skladatel kultovní formace DAN REED NETWORK. Fanoušci se v Bounty mohou těšit na jejich nejslavnější hity i skladby z Danovy sólové dráhy v akustické podobě.

Fůze hard rocku, melodického rocku a funky přinesla kapele v 80. a 90. letech oblibu jak u kritiky, tak mezi fanoušky, což se odrazilo v prodeji více než 2 milionů desek po celém světě. DAN REED NETWORK vydali v letech 1988 až 1991 tři řadová alba ("Dan Reed Network“, "Slam“ a "Heat“), z nichž vzešly hity jako "Ritual“, "Get To You“ nebo "Rainbow Child“, jež svého času okupovaly světové hitparády a MTV. Skladba "Baby Now I“ zazněla i ve filmu Ledové ostří. Skupina vystupovala na pódiích po boku řady slavných umělců, například s Bon Jovi nebo Rolling Stones, s nimiž zavítala v roce 1990 také do Prahy, kde zahrála na legendárním koncertě na Strahově.

Dan Reed se natrvalo usadil v Praze a věnuje se sólové dráze. V roce 2010 vydal hudebně intimní album "Coming Up For Air" a o tři roky později rockovější "Signal Fire“. Jeho hity zní v klubech po celém světě. V roce 2014 absolvoval společně s původní sestavou DAN REED NETWORK úspěšné turné a na rok 2015 ohlašují dokonce vydání nové desky.

Olomoučtí fanoušci se v sobotu v Bounty Rock Café mohou těšit na slavné hity kapely v akustické podobě i na Danovy skladby ze sólových alb a malé překvapení v podobě zbrusu nových písní z chystané desky, která ponese název "Transmission". Jako předkapela se představí olomoučtí melodici BLACK TIGER, a to vůbec poprvé v unplugged podobě.

Akce startuje ve 20:00, vstupné je 250 korun. Pokud tedy máte rádi melodický rock, nenechte si tento jedinečný hudební zážitek ujít.

Zuzana Doleželová

Reklama

Ordinace kardiologa a internisty - MUDr. Zdeněk Vomáčka

Katalog firem » Zdravotnictví » Interní ordinace a pracoviště

Provádíme diagnostiku a léčbu všech kardiologických a interních chorob za pomoci echokardiografie, tlakového Holtera, břišní sonografie a krevních odběrů.Návštěvu lze domluvit telefonicky ...