Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

David Ostřížek se po dvou letech vrací z Komety do Mory

Sport

24.6.2016

Autor: rhe

Hokejový útočník David Ostřížek se stal novou posilou Olomouce, kam zamířil z Komety Brno. Pětadvacetiletý Ostřížek už na Hané hrál v sezoně 2013/14, kdy se podílel na postupu z první ligy do extraligy. Nyní se vrací do plecharény a věří, že na úspěšné působení v Moře dokáže navázat.

David Ostřížek ještě v dresu Mory v souboji s Adamem Zemanem (tehdy Jihlava), nyní se potkají v jednom dresu. David Ostřížek ještě v dresu Mory v souboji s Adamem Zemanem (tehdy Jihlava), nyní se potkají v jednom dresu. Foto: Archív Nejlepší Adresa

Ostřížek si v uplynulém ročníku připsal ve 46 zápasech včetně play off 17 bodů za sedm branek a deset asistencí. Celkem má na kontě v nejvyšší soutěži za Třinec a Kometu 175 utkání a 44 bodů (14+30).
Na návratu Olomouce do extraligy po 17 letech měl Ostřížek velký podíl. Ve 12 zápasech baráže o extraligu v roce 2014 si připsal pět gólů a šest přihrávek. Předtím v první lize v dresu Olomouce nasbíral ve 28 kláních včetně play off 25 bodů (12+13). Pro Moru je už třetí letní posilou z Komety po brankáři Martinu Faltrovi a forvardovi Vilému Burianovi. Do útoku ještě přišli Strapáč z Vítkovic, Fořt ze Zlína a Protasejna ze Slovanu.
"Jsem hrozně natěšený a jsem rád, že to jednání dopadlo dobře a jsem v Olomouci. Vzpomněl jsem si samozřejmě na svoje působení v Moře, zatím jsem tady jeden den a jeden trénink, takže těžko něco hodnotit, ale jsem rád, že jsem zpátky," sděloval vysoký centr David Ostřížek první dojmy z návratu pro internetové stránky HC Olomouc.
Jak se přestup a konec v Kometě udál? "V Brně jsem se dohodl s panem Zábranským na tom, že nebudu riskovat rok před koncem smlouvy to, že budu hrát ve čtvrté pětce, sezóna mi nevyjde a budu v ideálním věku těžko shánět angažmá. Olomouc po mě sáhla a já jsem neváhal. Kometa nyní posílila v útoku, přišel Erat, Kvapil a Zaťovič a já bych měl problém se dostat do prvních třech útoků," vysvětlil rodák z Frýdku-Místku důvody návratu na Hanou.

David Ostřížek v utkání Komety proti mateřskému Třinci. Po dvou letech se vrací na Hanou. David Ostřížek v utkání Komety proti mateřskému Třinci. Po dvou letech se vrací na Hanou. Foto: ČTK/Václav Šálek

Olomouc dlouho hledala do útoku produktivního útočníka, nyní má hráče, který v jejím dresu odehrál skvělé zápasy. I Ostřížek by rád svoje výkony z před dvou let zopakoval. "Rád bych navázal na svoje působení, chtěl bych být tahounem týmu. Čekají se ode mě góly a nahrávky, snad to budu plnit a věřím, že zase pomůžu týmu do play-off," řekl Ostřížek.
Jak viděl Moru jako soupeře, když hrával za Kometu a co říkal na fanoušky Mory? "Mora byla těžkým, hodně těžkým soupeřem. Hráli bruslařský a kombinační hokej, jen měla smůlu na zakončení, že nedávala góly. V Kometě byli výborní fanoušci, ale taky nám to dali sežrat, když se nedařilo. Už se těším na atmosféru v plecharéně, když jsem tady hrál za Kometu, tak byli fanoušci Olomouce opravdu výborní a atmosféra těch derby zápasů byla v Brně i v Olomouci nezapomenutelná.

Kdo je David Ostřížek

Útočník David Ostřížek začínal s hokejem ve Frýdku-Místku, odkud si produktivního útočníka v juniorce vytáhli třinečtí Oceláři. Také v Třinci patřil vysoký hokejista k tahounům juniorů, v áčku ale tolik prostoru nedostal, a tak putoval do Šumperka a Třebíče.
V sezóně 2010/2011 povolali Oceláři Ostřížka zpět, dál ale pomáhal i Třebíči. Zatímco v Horácké Slavii se šikovnému centrovi dařilo, v Třinci se pohyboval na hranici týmu. V sezóně 2013/2014 si ale technicky šikovného hráče všimla právě Olomouc a dohodla se s Oceláři na hostování.
Davidu Ostřížek v Olomouci zářil a sbíral bod za bodem, pak ho ale přibrzdilo zranění. V play-off se ale vrátil do hry a výrazně se podepsal pod postup do extraligy, když ve 23 zápasech vyřazovacích bojů a baráže zaznamenal 23 bodů (11+12).
Nadějného útočníka si pak vyhlédla Kometa, v prvním roce však Ostřížek s deseti body ve 39 zápasech základní části zůstal za očekáváním, i proto znovu vypomáhal Třebíči. Během druhé sezóny na jihu Moravy odehrál Ostřížek ještě o pár zápasů víc (46 utkání, 7+10), a to i přesto, že v říjnu znovu laboroval se zraněním. V Olomouci by měl působit v rámci přestupu.

Reklama

2. OLOMOUCKÁ VINOTÉKA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Nabízíme za VO ceny lahvová a stáčená vína těchto vinařství: ANNOVINO, Bergmann, Buchmayer, Cícha, Čapka, Dog in Dock, Grmolec, Habřina, Hagn, Juřeník & Žďárský, Kobylí, Kolby, Krist, ...