Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Děti ze základní školy Řezníčkova a Nedvědova se mohou těšit na nová hřiště

Zprávy z regionu

15.12.2014

Autor: barsi

Na nová hřiště se mohou těšit žáci základních škol Řezníčkova v Hodolanech a Nedvědova v městské části Povel. Zatímco dopoledne budou tato multifunkční hřiště patřit školáčkům, odpoledne je bude moci využívat také veřejnost. Obě sportoviště by měla být přístupná veřejnosti na konci roku 2015.

Ke sportovním aktivitám bude u školy v Hodolanech sloužit víceúčelové a basketbalové hřiště. Menším dětem bude v areálu k dispozici pískoviště a zahradní sestava s houpačkou. Na nové sportovní zázemí se však mohou těšit nejen žáci a předškoláci ze Základní a Mateřské školy Řezníčkova, ale také veřejnost, které bude sportoviště přístupné v odpoledních hodinách. Areál hřiště bude oplocený, osvětlený a nově osázený zelení. "Předpokládané náklady na výstavbu jsou 9,1 milionu korun, přičemž 7,7 milionu by měla pokrýt dotace," vysvětluje náměstek primátora Ladislav Šnevajs, který má evropské dotace ve své kompetenci.

Nové víceúčelové hřiště by si měli začít v dohledné době užívat také žáci ze ZŠ Nedvědova. Stávající asfaltové hřiště školy má pokrýt nový povrch, zbrusu nová má být dráha pro skok daleký. "Nové sportoviště navazuje na loni dokončené zateplení školy, nyní je celý areál školy kompletně opraven s vydatnou pomocí dotačních prostředků," uvedl náměstek Šnevajs s tím, že celkové náklady na rekonstrukci hřiště jsou předpokládány ve výši 3,1 milionu. Dotace by měla činit 85 procent celkových způsobilých výdajů, z vlastních zdrojů tak město uhradí částku nepřesahující půl milionu korun. "Do budoucna plánujeme doplnit hrací prvky pro školní družinu a mateřskou školu," vysvětlil aktuální stav náměstek Ladislav Šnevajs.

Výběrová řízení na zhotovitele by mělo město vyhlásit v únoru příštího roku s tím, že obě sportoviště by měla školám i veřejnosti začít kompletně sloužit na konci roku 2015.

barsi

Reklama

Zmrzlinárium Café Centro

Katalog firem » Restaurace, stravování » Cukrárny

Zmrzliny pro Vás vyrábíme z těch nejkvalitnějších surovin, péčí a láskou. Můžete také ochutnat naše zmrzlinové pralinky, nanuky a dorty. Dále připravujeme pizzu - vyrábíme si své v...