Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divadelní Flora láká na Kauzu Schwejk

Tipy a názory

19.5.2017

Autor: zd

Už dnes večer ve 20:00 se v Moravském divadle můžete těšit na představení Kauza Schwejk Dušana Davida Pařízka, které se uskuteční v rámci festivalu Divadelní Flora. Inscenace vznikla v koprodukci Studia Hrdinů, festivalu Wiener Festwochen a divadla Theater Bremen.

Foto: Archiv pořadatele

Dušan David Pařízek pravidelně pracuje pro přední scény a festivaly v Německu, Rakousku, Švýcarsku a Česku. V projektu Kauza Schwejk / Der Fall Švejk se ve spolupráci s mezinárodním souborem zabývá vzájemnými výčitkami, vysvětlováním a obhajováním války, kterou údajně nikdo nechtěl. Probíhá vojenský soud. Na pořadu dne jsou výslechy a výpovědi svědků, jednací řečí je němčina. Řeší se případ jistého "dobrého" vojáka…

Kauza Schwejk byla nominována na Cenu divadelní kritiky v kategorii Inscenace roku 2015. Inscenace získala Cenu Divadelních novin v sezoně 2015/2016 v kategorii Činoherní divadlo.

Pokud si nechcete nechat ujít strhující podívanou plnou lehkých hříček, které se velmi často zvrtnou v brilantní humor, do detailu, až puntičkářsky, propracované dialogy, které ale nic neubírají lehkosti a nadhledu, pak na Kauzu Schwejk rozhodně zajděte. Poslední vstupenky jsou ještě k dispozici na pokladně Moravského divadla, rezervovat lze online na mdol.cz

zd

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip