Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divadelní Flora vypukne za měsíc: nabídne i vzpomínku na Václava Havla

Kultura

7.4.2014

Autor: onar

V Olomouci po roce opět ožije jedna z nejvýznamnějších tuzemských divadelních přehlídek, Divadelní Flora. Stane se tak již poosmnácté a festivaloví návštěvníci se mohou těšit na šest desítek produkcí v jedenácti dnech. Na deseti festivalových scénách se v polovině května představí divadelníci a hudebníci z osmi zemí.

Více informací a kompletní program přehlídky naleznete na webových stránkách festivalu.
"Program Flory letos nabídne hned tři světové premiéry, pětidenní retrospektivu profilových inscenací ostravského Divadla Petra Bezruče či průřez aktuální tvorbou jedné z nejvýraznějších osobností současné české divadelní režie – Daniela Špinara," popisuje dramaturgickou koncepci festivalu jeho ředitel Petr Nerušil. Diváci tak mohou mimo jiné ocenit herecké kvality čerstvé držitelky Ceny Thálie a Ceny Alfréda Radoka Terezy Vilišové v inscenaci Můj romantický příběh v podání Divadlo Petra Bezruče a režie Daniela Špinara. "Letošní pětadvacáté výročí sametové revoluce pak připomeneme reprezentativní dramaturgickou linií věnovanou jejímu nejvýznamnějšímu protagonistovi – Václavu Havlovi," dodává Petr Nerušil. Na scéně Moravského divadla, v klubu S-Cube, v Divadle K3 Uměleckého centra UP i v divadelním šapitó na parkánu Konviktu se diváci setkají s nejnovějšími adaptacemi Havlových her – mimo jiné v podání činohry pražského Národního divadla, Divadla Na zábradlí, souboru Spitfire Company a dalších tuzemských divadelníků. Festivalovým programem také výrazně ožije nová olomoucká scéna Divadla na cucky. "Už tradičně nemůže na Floře chybět současné taneční a performativní umění. V této kategorii na sebe nejvíce poutá pozornost světová premiéra inscenace Sayat nova mexické performerky Cristiny Maldonado, na které se podílí i francouzská zpěvačka Laureline Koenig a německý hudebník Marcus Beuter. V rámci programové sekce Visegrad Performing Arts v Olomouci dále uvede svá díla řada divadelníků nejen z České republiky, ale i ze Slovenska, Polska a Maďarska. A kromě žánrově bohatého spektra divadelních představení nabídne osmnáctá Divadelní Flora také řadu koncertů, projekcí, workshopů či besed," láká mluvčí festivalu Zdeněk Vévoda. Velkolepý divadelní svátek vypukne v hanácké metropoli ve čtvrtek 15. května a potrvá až do neděle 25. května. Předprodej vstupenek bude zahájen na pokladně Moravského divadla Olomouc hned po Velikonocích – v úterý 22. dubna.

onar

Reklama

Oáza kabelek

Katalog firem » Obchod » Kožená galanterie, kabelky

Oázakabelek, tj. e-shop s širokou paletou módních kabelek mnoha značek - francouzské kabelky David Jones Paris, slovenské elegantní kabelky Grosso, české oblíbené crossbody kabelky Dara bags, z...