Reklama

Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav, venku je 12 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divadelní Flora vyvrcholí výjimečnými činoherními tituly, zajistěte si lístky včas

Kultura

17.5.2013

Autor: roc

Už jen pár dní se mohou návštěvníci festivalu Divadelní Flora radovat z letošní rozmanité programové nabídky. Přehlídka toho nejlepšího z činohry, současného tance i performingarts končí v pondělí 20. května. Do té doby však nabízí ještě celou řadu zajímavých představení.

Včera se v Olomouci poprvé objevilo brněnské Divadlo Reduta, programově výrazná scéna Národního divadla. "Jsem rád, že se nám po loňské retrospektivě sedmi titulů Pražského komorního divadla podaří festivalovému publiku přiblížit i nejaktuálnější tvorbu brněnské Reduty, která má potenciál nahradit Komedii v pozici originální, dramaturgicky pevně vyprofilované scény schopné důstojně reprezentovat české divadelníky i v silné evropské konkurenci," okomentoval účast Reduty ředitel Divadelní Flory Petr Nerušil.
Titul Zlatá šedesátá připomínající osudy českého režiséra a scénáristy Pavla Juráčka bude následován nedělním Kabaretem Kafka a pondělním Nenápadným půvabem buržoazie, vždy na jevišti Moravského divadla. "Společné téma pro tyto inscenace jsme našli v nabourávání mýtu, v odhalování nepříjemné skutečnosti za zažitou ikonou šedesátých let, společenským bontonem představovaným buržoazií či za zjednodušeným pohledem na legendu jménem Kafka," popisuje dramaturgyně Divadla Reduta Dora Viceníková.
Diváci mohou ve všech titulech brněnského Divadla Reduta ocenit práci předních českých režisérů Jana Mikuláška a Daniela Špinara. Kromě nich se ale na Floře objeví další velká jména jako J. A. Pitínský (inscenace Kalibův zločin je na programu dnes od 19 hodin) nebo Jan Nebeský (Eyolfek se odehraje zítra v 19:30). Za vidění stojí také představení brněnského Divadla Husa na provázku (Višňový sad) nebo ostravského Divadla Petra Bezruče (Pestré vrstvy) v klubu S-Cube. "Aktuálně je zcela vyprodané první představení Višňového sadu a pomalu se vyprodává také první uvedení Pestrých vrstev. Diváci si ale mohou zajistit lístky na druhá představení, která se uskuteční vždy o den později," upřesnil tiskový mluvčí festivalu Zdeněk Vévoda.
Vstupenky jsou v prodeji přímo na pokladně Moravského divadla Olomouc (585 500 500, pokladna@mdol.cz), rezervovat si je zájemci mohou také prostřednictvím webových stránek divadla. Doprodej vstupenek probíhá na místě vždy půl hodiny před začátkem produkce. Kompletní program Divadelní Flory na www.divadelniflora.cz.

roc

Reklama

Neobyčejné bistro

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Slogan: Zdraví v každém soustu. V naší kuchyni se spoléháme na jednoduchost a kvalitu surovin. Základem našeho menu jsou přírodní ingredience, které přinášejí skvělou chuť a zdravé ...