Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divadlo na cucky zpříjemní Vánoce dětem i opuštěným maminkám

Kultura

11.12.2014

Autor: roc barsi

Olomoucký soubor Divadla na cucky pořádá každou neděli na své scéně ve Wurmově ulici kreativní dílny pro děti. V předvánočním čase si herci připravili speciální program – hravou formou přiblíží divákům pohádkovou knihu Terezie Radoměřské Vánoce pro kočku. Tuto sobotu navíc připraví Vánoce pro opuštěné maminky s dětmi.

Tři děti staví s tatínkem po celý prosinec betlém, každý večer kousek – oblohu, figurku, hvězdu. A každý večer jim pak betlémská Kočka vypráví jeden příběh. O volkovi, oslíkovi, o andělíčcích a cukroví, o tom, proč jsou koledy tak hezké, či co měla Svatá rodina o Vánocích k večeři, o vlasatici i o třech králích nebo o koni, slonu a velbloudovi, kteří ke třem králům nejdřív vůbec nepatřili. Také o tom, proč bývá o Vánocích sníh, jak se stalo, že s Mikulášem chodí i čert, proč slavík zpívá nejkrásněji v noci a jak to, že jmelí roste na stromech. Prosinec s pohádkami rychle uteče, ale jak to bylo v Betlémě doopravdy, to se děti dozvědí až na Štědrý večer.Stručná anotace odhaluje cestu k příběhu, na niž se herci Divadla na cucky s dětským publikem v neděli vydají.

Už o den dříve ale budou moci cestovat maminky s dětmi, které se ocitly bez prostředků a bez střechy nad hlavou v Azylovém domě Fondu ohrožených dětí v Olomouci. Český rozhlas Olomouc, partner FOD, poskytne v sobotu 13. prosince od 15 hodin svůj Velký sál právě těmto neúplným a sociálně znevýhodněným rodinám. "Dětem ve věku 4 až 11 let tu bude připraven také vánoční stromeček a jiná překvapení," prozrazuje o charitativní akci Zdeněk Vévoda, mluvčí Divadla na cucky. "Všechny další děti, které mají rády tajemný předvánoční čas plný očekávání, pak rádi uvítáme o den později od 14 hodin v Divadle na cucky," dodává. Vstupné pro dítě činí 50 Kč, dospělý doprovod má vstup zdarma. Online rezervace najdete na webu divadla

roc barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip