Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucká muzejní noc: těšit se můžete na otevřená muzea, ale také mučírnu nebo polštářovou bitvu

Kultura

20.5.2016

Autor: barsi

Už dnes večer můžete vyrazit na Olomouckou muzejní noc. Až do pozdních večerních hodin však budou otevřena nejen muzea a galerie, ale také další zajímavé objekty, jako například Dům přírody Sluňákov, mučírna, kino Metropol nebo třeba Český rozhlas. Večer na všechny čeká velká polštářová bitva na náměstí ve stylu Bídníků.

Foto: Facebook HnilDy TV

Olomoucká muzejní noc zpřístupní obyvatelům a návštěvníkům města sbírky významných muzeí, galerií a dalších kulturních institucí. Je to jedinečná příležitost projít si výstavy v neopakovatelné atmosféře páteční noci. Letos se do akce zapojí přes čtyřicet objektů, z nichž většina má otevřeno od 18:00 až do půlnoci. Kromě muzeí a galerií večerní program nabízí například také Dům přírody Sluňákov, mučírna, kino Metropol nebo třeba Český rozhlas, kde si budete moci vyzkoušet roli moderátora, a dokonce se u toho i vyfotit. Pro širokou veřejnost může být zajímavým lákadlem i velká polštářová bitva ve stylu Bídníků, která proběhne ve 20:00 na Horním náměstí.

Užitečnou "vychytávkou"', která vám zpříjemní plánování vašeho nočního programu je speciální autobusová linka, která propojí jednotlivé instituce, nebo mobilní aplikace pro chytré telefony, která vám zobrazí jednotlivé instituce a jejich programy.

Seznam všech otevřených institucí včetně jejich programu najdete zde

barsi

Reklama

2. OLOMOUCKÁ VINOTÉKA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Nabízíme za VO ceny lahvová a stáčená vína těchto vinařství: ANNOVINO, Bergmann, Buchmayer, Cícha, Čapka, Dog in Dock, Grmolec, Habřina, Hagn, Juřeník & Žďárský, Kobylí, Kolby, Krist, ...