Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: kultury až nad hlavu i optické klamy v Šantovce

Tipy a názory

3.5.2016

Autor: Jan Procházka

Zdravíme vás a přejeme pěkné úterý! Jaké bude? ve znamení kultury, převážně. Můžete vyrazit na koncerty, do divadla i do kina. Proč ne?

V Divadle hudby dnes večer vystoupí brněnská kapela Ponk. Soubor boří hranice mezi lidovou písní a současnou hudbou. Hudba tria ve složení cimbál – housle – kontrabas je na hony vzdálená tradičnímu folklóru, i když z něj původně vychází. Mnohem více souzní s moderními žánry, jako jsou blues, rock, R'n'B, funky nebo jazz.
Muzika bude znít i v Bounty Rock Café. Tam se chystá vystoupení Erica Sardinase, amerického blues-rockové kytaristy. Proslavil se svou hrou na elektrickou resofonickou kytaru a svými živými vystoupeními. Absolvoval tisíce koncertů po celém světě, mimo jiné jako speciální host světového turné Steve Vaie a je hvězdou mnoha velkých festivalů. Zúčastní se také americké části hvězdného kytarového projektu G3 a vysoce ceněný je i jeho koncertní DVD německé televize v rámci projektu Rockpalast.
Do kina můžete zajít třeba na nové Básníky, hrají je například v Metropolu.
A v Tramtárii se hraje humorný Kabaret nahatý Shakespeare. Pokud se chcete zasmát z plných plic, doporučujeme.
Pokud se rádi necháváte klamat, vyrazte do Šantovky: tam je k vidění výstava 3D iluzí, exponáty jsou tvořené pomocí optických klamů.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

Bricks 4 Kidz Olomouc

Katalog firem » Zábava, volný čas » Dětské organizace

Jsme organizace Bricks 4 Kidz, která jako pobočka mezinárodního vzdělávacího konceptu působí v Olomouci a blízkém okolí. Poskytujeme vzdělávací a zábavné aktivity s oblíbenými kostkam...