Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do Hluboček přijede Hudba Praha. Zahájí výstavu umělců z regionu

Kultura

13.11.2008

Autor: Jan Procházka

Kultura v údolí řeky Bytřice opět ožívá. V sobotu se místní a regionální umělci budou prezentovat na vernisáži multižánrové výstavy Pro nezaujaté oči. Zaujaté však nebudou ani uši. Ty potěší pražská legenda Hudba Praha a stále populárnější bruntálský experimentátor Jindra Holubec. Sobotní večer je pokračováním úspěšné hudebně-výtvarné série, kterou pod různými názvy místní nadšenci v Hlubočkách-Mariánském Údolí pořádají již od roku 2003.

Muzika pro nezaujaté uši je už šestá v pořadí. V minulosti se na pódiu Kulturního domu Na Letním vystřídala řada významných kapel – například DG307, Pavel Fajt s Autopilotem, Budoár staré dámy či slavná Garage s Tony Ducháčkem. Hlavní letošní hvězdou je bezesporu zmiňovaná Hudba Praha, stále živá legenda českého bigbítu. Velice nevšední zážitek čeká na diváky i v podobě druhého účinkujícího. Je jím Jindra Holubec z nedalekého severu. Říká o sobě, že je industriální folkař a tohle přirovnání sedí. Množství energie, které dává do svých vystoupení, naplňuje posluchače úžasem, jeho hudba je potřeba vidět, pouze slyšet nestačí. Holubec vystupuje s elektrickou kytarou, na baskytaru ho doprovází jeho bratr.

Výtvarnou část obstarají tradičně místní a regionální umělci. K vidění zde budou převážně malby, kresby, grafiky a fotografie. Pořadatelé nechali umělcům ve výběru žánrů volnou ruku, nechtěli nikoho omezovat námětově, formátem či technikou. „Cílem je nejen dát místním a regionálním autorům prostor ke svobodnému vyjádření, ale především možnost vzájemného osobního poznávání a navazování kontaktů," řekl za pořadatele Vítězslav Novák, který se kulturní scéně v Hlubočkách věnuje už od osmdesátých let.

Hlubočky pro svou dobrou dopravní obslužnost lákají i návštěvníky z krajské metropole. Poslední vlak do Olomouce jede minutu po půlnoci, pořadatelé konec vernisáže tomuto času přizpůsobí. Více informací o akci naleznete na webu www.hlubocky.eu.

Jan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Reklama

COBRA RESTAURANT

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Stylová restaurace v Olomouci. Rock and roll, krásné ženy a silné motory, nasajte atmosféru Amerického stylu. Nechte si načepovat pivo z pravého Amerického osmi-válce. Přijďte se pobavit do p...