Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do Jazz Tibet Clubu míří Mammal Hands, jedná se o jejich první koncert mimo Velkou Británii

Kultura

17.2.2015

Autor: barsi

Vůbec první koncert mimo Velkou Británii podniknou ve středu 18. února britští Mammal Hands. Od osmi hodin večer se představí českému publiku v prostorách Jazz Tibet clubu. Fanoušky jistě potěší, že kapela přijela jen kvůli tomuto jedinečnému koncertu, takže byste si jej rozhodně neměli nechat ujít.

Mammal Hands je trojice hudebníků z anglického Norwiche. V Olomouci se představí v celé své sestavě, tedy pianista Nick Smart, bubeník a perkusista Jesse Barrett a saxofonista Jordan Smart. Čerpají z vlivů Steva Reicha, Bonobo, Phaorah Sanderse či Cinematic Orchestra i prvků severoindické a africké hudby a tvoří svou vlastní, nenapodobitelnou hudbu — chvílemi melancholickou, jindy divokou. Promyšlené kompozice mísí se spontánností a muzikantskou souhrou.

Mammal Hands se setkali v roce 2012 při pouličním hraní. Otevřený přístup k hudbě a k tvorbě je brzy svedl dohromady. Bratři Nick a Jordan Smartovi už společně vystupovali jako elektronické duo, s příchodem bubeníka Jesse ale rozvinuli svůj jedinečný zvuk, vycházející z lásky k elektronice, současné vážné hudbě, jazzu a world music. Jesseho porozumění indické klasické hudbě navíc vneslo do tvorby kapely osobitý přístup k rytmickému rámci skladeb. Studia hry na tabla mu umožnila objevovat složité a komplexní rytmické vzorce a svobodu prozkoumávat v západním světě neobvyklé rytmy. Jordan pak přinesl lásku k djské kultuře a vliv Pharoah Sanderse, pianista Nick zase znalost klasických jazzových harmonií, ale také hluboký zájem o skladatele minimalismu (Terry Riley, Steve Reich), který ovlivnil jeho kompoziční přístup.
Jedinečná kombinace vlivů, nezvyklá sestava a směs klidných a intenzivních pasáží dělají zvuk Mammal Hands tak osobitý a činí z nich jeden z průlomových hudebních objevů současnosti.

Vstupné na exkluzivní koncert, který začíná ve 20:00 v olomouckém Jazz Tibet Clubu, je 200/250 korun.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip