Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do Mory jde bek Pavel Skrbek. Jednou už za ni hrál...

Sport

18.8.2014

Autor: rhe

Kohouti mají osmou posilu. Do obrany přišel šestatřicetiletý bek z Kladna, vloni hráč švédského Lulea Pavel Skrbek. Odchovanec Kladna hrál i v NHL, jeho zaslíbenou zemí je však Švédsko, kde odehrál jedenáct sezón. Jednu i v týmu Mora IK, který hraje druhou nejvyšší soutěž. Nyní přichází do olomoucké Mory, aby přinesl zkušenost a se sto pěti kily i tvrdost před branku.

Posilu Kohoutů hodnotil majitel HCO a asistent trenéra Jiří Dopita. "Pavel má dlouholeté zkušenosti. Hrál v Americe, v posledních několika letech ve Švédsku. Slibujeme si od něj, že mužstvu pomůže důrazem, ale především zkušenostmi,“ řekl Dopita pro klubový web.
A jak se přestup na Hanou tohoto "kladensko-švédského" beka upekl? "Zavolal mi Dopi (Jiří Dopita). Bylo to hodně rychlé, nebylo prakticky co řešit. Velký podíl na mém hostování zde v Olomouci měl taky Patýs (Pavel Patera)," sdělil Skrbek pro www.hc-olomouc.cz
Skrbek toho v posledních letech v české extralize moc neodehrál, proto je na ni hodně zvědavý. "Vůbec nevím, co od toho očekávat. Za posledních patnáct let jsem sehrál zhruba patnáct extraligových zápasů, vše je pro mě nové. Ve Švédsku jsme proti několika českým týmům hráli, bylo to v rámci European Trophy. Ale podle takových zápasů se česká extraliga ani nedá posuzovat."
Vysoký obránce by měl nastoupit už v úterý proti Kometě Brno. "Vypadá to, že bych měl hrát, alespoň podle toho, co jsme se tak spolu s trenéry bavili. Ono, není už na co čekat. Je 18. srpna a já jsem neodehrál ještě ani jeden zápas," dodal Srkbek.

Kdo je Pavel Skrbek?
Pavel Skrbek je rodákem z Kladna, tam také svou bohatou hokejovou kariéru odstartoval. Poprvé nahlédl do extraligy v sezóně 1995/96, pak si získal místo v sestavě Kladna než odešel do zámoří.
Tam zamířil v sezóně 1998/99. V draftu roku 1996 si jej totiž v druhém kole vybral Pittsburgh Penguins. Dlouho se však bez devíti centimetrů dvoumetrový zadák v Pensylvánii neudržel, odehrál za Tučňáky totiž jen čtyři zápasy, následně byl poslán na farmu do Syracuse. Další sezónu strávil v AHL, v týmu Wilkes-Barre Scranton Penguins, konec sezóny však hrál za Milwaukee Admirals, tedy farmářský klub Nashvillu Predators. V sezóně 2000/01 dali v Skrbkovi šanci v prvním týmu Predátorů, vydržel v něm však jen tři zápasy a putoval zpět do Milwaukee. Tam v 54 zápasech zaznamenal své dosavadní osobní bodové maximu, nasbíral totiž 24 bodů.
O rok později Skrbek opět začal sezónu v Nashvillu, ani třetí možnost na usazení se v týmu NHL mu však nevyšla. Do nižší zámořské soutěže už se vracet nechtěl, proto zvolil návrat do rodné země, a to přímo do svého mateřského klubu. Sezóna 2001/02 ale skončila nejhůř jak mohla, Kladno společně se Skrbkem neudrželo extraligu a spadlo.
V ročníku 2002/03 začala Skrbkova skandinávská pouť. Na dva roky se oblekl do barev švédského Luleå HF. Na rok si pak odskočil do celku Mora IK, následně však od roku 2005 do 2008 znovu nastupoval za Luleå. Sezónu 2008/09 sice načal pěti zápasy za Kladno, pak se ale vydal zase do Švédka, tentokrát do mužstva Skellefteå AIK. Ve Skellefteå vydržel do sezóny 2010/11. Už v průběhu této sezóny ale změnil působiště, na 27 utkání se jeho novým zaměstnavatelem stala Frölunda.
Následující ročník načal opět na Kladně, za Rytíře odehrál osm zápasů, posléze jeho cesta nabrala směr Finsko, kde se jeho novým zaměstnavatelem stalo mužstvo JYP Jyväskylä.
V sezónách 2012/13 a 2013/14 se však vrátil na dobře známé místo, do týmu Luleå HF. V loňské sezóně odehrál v základní části švédské Elitserien 105 kilogramů vážící bek 49 zápasů, během niž si připsal jeden gól a jedenáct asistencí. Nyní poprvé v extralize obleče dres jiného než kladenského mužstva.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip