Reklama

Středa 15. května 2024, svátek má Žofie, venku je 23.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do práce autobusem včas a bez problémů, stížnosti pracujících byly vyslyšeny

Zprávy z regionu

26.3.2014

Autor: Barbora Sísová

Už od 6. dubna by měly začít platit úpravy v jízdním řádu MHD, které vyjdou vstříc především lidem dojíždějícím za prací do Moravských železáren, z Holice do obchodního centra Haná nebo firem v lokalitě U Panelárny. Radní tak vyslyšeli stížnosti nejen cestujících, ale i firem, které chtěly svým zaměstnancům dopřát co nejkomfortnější cestu do práce.

Provedené změny se týkají konkrétních spojů linek 12, 19 a 14. Autobus linky číslo 12 doveze od 6. dubna včas do práce zaměstnance Moravských železáren, kteří nastupují na noční změnu. Zatímco nyní přijížděli do práce v hodně šibeničním čase 21:54, nově budou u bran své práce v 21:45 hodin, a to v pracovní dny i o víkendu. Zároveň tím dojde k uspíšení odjezdu autobusu z Hlavního nádraží z 21:33 na 21:24 hod.

Upravený jízdní řád linky číslo 19 pomůže komfortněji cestovat do práce také obyvatelům městské části Holice. „Komise městské části Holice svoji žádost zdůvodňovala tím, že zaměstnanci obchodního Centra Haná bydlící v Holici, kteří končí směnu v 21:00 hodin, nemají při cestě ze zaměstnání umožněn přestup z linky číslo 16 na autobus číslo 19 do Holice. Z tohoto důvodu bude po prověření linka 19 s odjezdem z Tabulového vrchu ve 21:05 opožděna o 7 minut, na čas 21:12, a to jak v pracovní dny, tak i o víkendu,“ uvedl náměstek primátora Ivo Vlach s tím, že linka číslo 16 bude na Jílové ulici o 2 minuty dříve, než dorazí linka 19, přestup tak bude cestujícím pohodlně zajištěn.

A poslední změna potěší především ty, kteří pracují i o víkendu v některé z firem v lokalitě U Panelárny. Zastávku U Panelárny v současné době obsluhují linky číslo 14 a 10, ovšem pouze v pracovní dny. Linka číslo 14 ve dnech pracovního klidu končí na Hlavním nádraží a linka 10 se o víkendu nevypravuje. Dostat se tak o víkendu na toto místo je téměř nemožné, přitom spousta firem zavedla i víkendové směny. „V souvislosti s žádostí jedné z firem o návoz a svoz zaměstnanců do práce i ve dnech pracovního klidu, jsme provedli místní šetření v lokalitě Civilní obrany a Panelárny, a to s cílem oslovit i další firmy, které zde sídlí,“ vysvětlil náměstek primátora Ivo Vlach. Výsledkem tohoto projednávání je zavedení ranního a večerního spoje pouze v úseku Hlavní nádraží – Panelárna, a to prostřednictvím autobusů z linek číslo 11 a 21, přičemž tyto spoje budou začleněny v jízdním řádu linky 14. Využití těchto spojů bude po změnách následně ověřováno a pokud linka nebude dostatečně vytížena, může opět dojít k jejímu zrušení.

Příjezd zaměstnanců na směnu v 6 a 18 hodin tak bude umožněn z Hlavního nádraží v časech 5:37 a 17:37 hodin, příjezd na Panelárnu 5:48 a 17:48 hodin. Zpáteční spoj z Panelárny bude mít odjezd v 6:12 a 18:12 hodin, příjezd na Hlavní nádraží v 6:23 a 18:23 hodin.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

K - Restaurant

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Nově otevřená restaurace se nachází přímo naproti vlakového nádraží v Regionálním centru Olomouc. V ranních hodinách slouží naše restaurace jako kavárna. Vychutnat si u nás může...