Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dobrá zpráva pro majitele olomouckých nemovitostí, zvýšení daně z nemovitosti se zatím odkládá

Zprávy z regionu

22.6.2015

Autor: barsi

Dobrou zprávu pro peněženky Olomoučanů mají olomoučtí radní. K původní změně obecně závazné vyhlášky o dani z nemovitosti, která měla daň zdvojnásobit, nejspíš nedojde. Vláda totiž slíbila napravit situaci, která před pár týdny radu k rozhodnutí o zvýšení daně vedla. Zastupitelé města tak nakonec kontroverzní změnu vyhlášky ani neprojednávali.

"Důvodem pro návrh ke změně daně z nemovitosti byla vedle řady dalších faktorů i stále se horšící situace v oblasti sdílených daní. Propad, který má na svědomí stát, v tuto chvíli v rozpočtu města činí více než osmdesát milionů korun," uvedl náměstek primátora Martin Major, který má na starosti ekonomiku města. Pokud by se takto špatně vyvíjel stav plnění městského rozpočtu i nadále, znamenalo by to v budoucnu výrazné omezení investic města, které už tak dostává z vybraných daní od státu výrazně méně než před změnou rozpočtového určení daní v roce 2009. "Vláda ale nyní přislíbila, že s ohledem na zlepšující se ekonomickou situaci státu obcím zadržované peníze z daní přeci jen pošle," uvedl na dnešním jednání zastupitelstva Martin Major.

Z tohoto důvodu nakonec hned na začátku jednání zastupitelstva nechal Martin Major návrh o změně vyhlášky stáhnout z programu jednání. Zvýšení daně z nemovitosti se tedy prozatím neschválila ani nezamítla, pouze se odkládá. Město nyní vyčká na to, zda vláda svůj příslib splní, v opačném případě by se mohla změna začít projednávat v průběhu letních prázdnin.

barsi

Reklama

Bistro Paulus

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Vítejte v kantýně pro 21. století Bistro Paulus je nový projekt michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse, který se v srdci Olomouce rozhodl postavit neotřelý koncept moderního bistra. Vše m...