Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 3.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zaostřeno na módní doplňky: Vykročte vstříc podzimu ve vyladěném outfitu!

Tipy a názory

1.10.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Podzim už je každodenní realitou a nezadržitelně vtrhl také do našich šatníků. Pryč je doba sukní, krátkých topů a lehkých sáček. Podzim velí jasně: zahalte se! Jestli se vám nechce kupovat kvanta oblečení podle aktuálního módního diktátu, věřte, že to není ani třeba. Stačí, když kousky ze své skříně citlivě podtrhnete doplňky. Jaké šperky jsou teď trendy, která kabelka vám doma nesmí chybět a bez jakého šátku se prostě neobejdete? Nechte se inspirovat našimi tipy...

Vkročte do ulic se zahaleným krkem

Podzimní plískanice s sebou neodmyslitelně přinášejí potřebu mít krk pěkně v teple. Pryč už jsou ale doby, kdy šlo především o to nenachladit se a nepřinést si z venku pořádnou rýmu. I s šálou nebo šátkem musíme vypadat elegantně a sexy. A hlavně z nezbytného ovázání krku se stal módní doplněk, který by měl nejlépe korespondovat jak s barvou oblečení, tak by měl ladit s botami a v neposlední řadě i s kabelkou. In jsou čtyřcípé šátky, hřejivé, měkoučké šálky, nebo tunely, které si jednoduše obtočíte kolem krku. Z materiálů frčí bavlna, vlna, kašmír, ale také satén či hedvábí. A barva? Tak tady se meze nekladou. Zkrátka hitem letošní sezony je černá, přírodní tóny, zemité odstíny, jako hnědá, zelená, béžová, ale také lososová, tyrkysová, pudrová či purpurová. Jestli si teď říkáte, že doma máte jen růžovou, kostkovanou či s puntíky, rozhodně se nebojte, že byste byly out, naopak. I v takových barvách podzimní den skvěle prozáříte. Pokud se nebojíte trochy té extravagance, pak podlehněte módě a uvažte si šátek do vlasů. Alespoň chvíli si budete připadat jako elegantní Francouzka a navíc je to i praktické.

Podzimu budou kralovat masivní náhrdelníky

Zajímá vás, jaké šperky budou dominovat v podzimní sezoně? Pak vězte, že in jsou stále šperky ve zlaté a stříbrné barvě, ale oživí je také purpurová, tyrkysová nebo třeba starorůžová. O klasice v podobě černé a bílé netřeba se zmiňovat. A na velikosti záleží! Trendy jsou zejména masivní náhrdelníky, a to jak obruče kolem krku, tak i vrstvené zdobné kousky a náhrdelníky s květy rozličných barev. Moderní je kombinování různých stylů a materiálů. Zkrátka při výběru doplňku nemůžete šlápnout vedle. Nosí se totiž i minimalistické řetízky, k nimž pak jen doladíte náušnice. Tam velí trendy jednoznačně – náušnicím vévodí zejména dlouhé visací kousky, často zdobené blyštivými kamínky. A hit letní sezony, tedy vrstvené náramky, je aktuální i na podzim. Můžete je kombinovat i s hodinkami, aby byl výsledný efekt ještě působivější. A nezapomínejte ani na prstýnky. Nic se však nemá přehánět. Pokud si tedy potrpíte na svém vzhledu, nezapomeňte na zlaté pravidlo, že k honosnému šperku stačí jednoduché šaty a naopak.

V hlavní roli kabelka...

Pokud sháníte novou kabelku, do které se vám vejdou veškeré nezbytnosti do práce nebo do školy, jste tu správně. Letos na podzim je výběr opravdu veliký. V aktuálních kolekcích se objevují jak velké kabelky, do nichž pohodlně uložíte i nákup, tak malá psaníčka. A barevná škála je vskutku více než rozmanitá. Můžete zvolit černou klasiku, kterou však často ozvláštňují zipy, spony nebo trendy perforace, ale nemusíte se bát sáhnout ani po veselejších či jemně pastelových odstínech a ani barvy podzimu v podobě okrové, hnědé, vínové či temně červené v kolekcích nechybí.

Na výběr jsou jak lesklé, tak matné varianty a ostudu neuděláte ani s metalickými kousky. Vždy jen dbejte na to, aby vám kabelka ladila s botami, to je nepsané pravidlo elegantního vzhledu a jen tak budete za skutečnou dámu. Přiznejme si, mužské oko je k módním prohřeškům shovívavé, zato kolegyně v práci vidí všechno :)

Stop klasickým čepicím, in jsou barety i klobouky

Dobám, kdy pro nás bylo nošení čepice srovnatelné s ostudou nejtěžšího kalibru, dávno odzvonilo. Platí tu stejná rovnice jako u šátků a šál. Dnes je z čepice, baretu, hučky či klobouku doslova módní záležitost. Jednotlivé kousky skvěle doladí náš outfit a navíc příjemně zahřejí. Letos jsou in zejména pestrobarevné barety – frčí podzimní tlumené barvy, ale i pudrové odstíny. Pokud pak chcete být za dámu, volte klobouk. Je sice pravda, že v našich končinách pořád ještě tak trochu bývají klobouky symbolem dam na dostihových závodech, ale čas od času se najdou i odvážné ženy, kteří boří zažité konvence. A to je dobře. Klobouky jsou totiž velmi elegantní záležitostí.

Podzim pořád tak nějak vnímáme jako smutný dozvuk horkých letních dní. Není to ale trochu škoda? Vždyť si ho můžeme udělat tak krásný! Dopřejte si radost, vylaďte svůj šatník trendy kousky a vykročte do podzimních ulic s úsměvem na tváři. O tom přece život je...

Zuzana Doleželová

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip