Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 16.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dopravní podnik přitvrzuje. Černí pasažéři zaplatí od července patnáct set korun

Zprávy z regionu

28.6.2013

Autor: amb

Místo dosavadní tisícikoruny o pětistovku víc. Dopravní podnik města Olomouce se rozhodl přitvrdit ve svém boji s cestujícími bez jízdenek. Výše přirážky za jízdu bez platného jízdního dokladu se od 1. července zvýší na 1500 korun. Stále ale platí, že cestující, který uhradí pokutu v hotovosti na místě nebo do patnácti dnů po kontrole, ušetří tři stovky a zaplatí "pouze" 700 korun.

"Kontrolou dodržování tarifních a přepravních podmínek je pověřen řidič nebo jiná pověřená osoba dopravce vybavená kontrolním odznakem a služebním průkazem, která se při kontrole jízdních dokladů prokazuje právě odznakem a na vyžádání cestujícího také služebním průkazem s fotografií držitele, ochrannou známkou ve spodní části fotografie a číslem shodným s číslem odznaku," připomněla mluvčí olomouckého dopravního podniku Magdaléna Kopřivová.
Prohlásí-li podle ní cestující při kontrole, že vlastní platnou nepřenosnou časovou jízdenku se sedmidenním nebo delším obdobím platnosti a prokáže-li tuto skutečnost do tří pracovních dnů v pokladně nebo na prodejnách dopravce, snižuje se přirážka na 30 korun.
V autobusech a tramvajích olomoucké MHD však na pasažéry "číhají" i další pokuty. "Výše přirážky za nezaplacení dovozného za zavazadlo, případně psa činí 100 korun. Výše přirážky za nedodržování přepravního řádu, smluvních přepravních podmínek a tarifu Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje je 700 korun," zmínila mluvčí.
Tisícikorunu vybírali revizoři v olomouckých autobusech a tramvajích od roku 2008. Nyní si tedy nepoctiví cestující připlatí ještě o polovinu navíc.

amb

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Kotníkové boty, BESTSSELER od značky Nagaba.

Udělejte si radost a pořiďte si nové boty.

Podívejte se na kvalitní pánské a dámské boty co jinde nekoupíte.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
Otevřeno máme:
Po-Pá-9-17 hod.
So-9-12 hod.
www.obuvhulman.cz