Reklama

Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie (výročí: Květnové povstání českého lidu), venku je 23.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dopravní podnik v sobotu oslaví 115 let. Otevře vozovny
 a vypraví historickou tramvaj a autobus

Zprávy z regionu

2.4.2014

Autor: onar

Sto patnáct let letos uplyne od chvíle, kdy v Olomouci začala fungovat hromadná doprava. Výročí se bude slavit už v sobotu: dnem otevřených dveří v tramvajovém i autobusovém depu, historickými jízdami tramvají a autobusů.

Při příležitosti sto patnáctého výročí zahájení provozu městské hromadné dopravy ve městě pořádá dopravní podnik velké oslavy. V sobotu 5. dubna vypukne v devět hodin ráno den otevřených dveří ve vozovnách na Koželušské i Dolní Hejčínské, otevřena bude i nová měnírna na ulici Trnkova. "Nejen pro obdivovatele historických vozů pak bude jistě zážitkem projížďka historickou tramvají 223 a historickým autobusem Škoda 706 RTO po Olomouci," komentuje další část chystaného programu náměstek primátora Ivo Vlach. Dopravní podnik pro tuto příležitost připravil speciální jízdní řád pro tramvaje a autobusy.
Historická tramvaj bude v sobotu 5. dubna vypravena zdarma na trase Vozovna – U Sv. Mořice – Náměstí Republiky – Kosmonautů – Vejdovského – Šantovka – Trnkova – Tržnice – Okresní soud – Náměstí hrdinů – Vozovna.
Oslavy doprovodí také soutěž a vydaná brožura, v níž je možné získat další zajímavé informace o historii MHD v Olomouci.

onar

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip