Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 12.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dopravní podnik zavede roční jízdenky. A pro studenty
 i desetiměsíční

Zprávy z regionu

1.4.2015

Autor: Jan Procházka

Cestujete olomouckou MHD po celý rok? Tak zbystřete. Už od prázdnin si budete moci nově zakoupit zvýhodněnou celoroční časovou jízdenku. Oproti stávajícím možnostem tak ušetříte stovky korun. Dopravní podnik myslí i na školáky a studenty: zavede pro ně i speciální desetiměsíční jízdenku.

Koupit si v Olomouci “legitku” na celý rok? Doposud to nebylo možné. Nová rada města ale v rámci podpory veřejné dopravy tento nedostatek hodlá napravit. “Cestující koupí roční jízdenky ušetří výrazně a to oproti všem dosavadním druhům jízdného. Celodenní jízdenka stojí 46 korun, měsíční 350 korun a čtvrtletní 900 korun. Roční jízdenka bude stát 3200 korun, což znamená ve srovnání se dvanácti měsíčními úsporu 1000 korun a v porovnání se čtyřmi čtvrtletními jízdenkami úsporu 400 korun. Obdobně platí novinka i u zlevněného jízdného, kde za roční jízdenku pasažér zaplatí 1600 korun.

Další novinka se týká pouze zlevněných jízdenek, na které mají nárok především školáci a studenti. Pro ty bude zavedena jízdenka na deset měsíců. “Pokud třeba o prázdninách nejezdí, nebo nejsou v Olomouci, je tento druh jízdního dokladu určen právě jim,” upřesnil primátor. Desetiměsíční jízdenka bude stát 1350 korun.
Radnice už také pracuje na systému elektronického jízdného. K dosavadním SMS jízdenkám by měla přibýt možnost zakoupit si doklad přes mobilní aplikaci. “Chceme ale mít jednu aplikaci na vše: kromě jízdenek třeba i na placení parkovného a podobně. Už nám byl představen jakýsi koncept, nicméně ještě to bude nějaký čas trvat, než dojde na realizaci,” poznamenal primátor Staněk.

Jan Procházka

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip