Reklama

Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie (výročí: Květnové povstání českého lidu), venku je 11.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dopravní podnik zavedl bezhotovostní platby jízdenek kartou. Cestující však vyjdou dráž

Zprávy z regionu

4.7.2012

Autor: amb

Od začátku července umožňuje Dopravní podnik města Olomouce svým zákazníkům platit na prodejnách jízdenek bezhotovostně pomocí platebních karet. Má to ale dva háčky. Platit kartou je zatím možné pouze na prodejně ve vestibulu hlavního nádraží ČD a bezhotovostní platby vyjdou cestující dráž.

Na prodejně jízdenek v Legionářské ulici bude možné platit kartami po otevření zrekonstruovaných prostor prodejny letos v srpnu. V případě platby kartou navyšuje dopravní podnik cenu nákupu o poplatek za transakci ve výši 1,8 procent. Čtrnáctikorunová jízdenka tak vyjde při platbě kartou na 14,25 korun, za čtvrtletní kupon v hodnotě 900 korun zaplatí cestující s platební kartou 916,20 korun.
Finančně kráceni budou i cestující, kteří uplatní nárok na vrácení jízdného zaplaceného za nevyužitou nebo jen částečně využitou časovou jízdenku s měsíční nebo delší platností z důvodů, které jsou na straně cestujícího. Tento nárok vyplývá ze smluvních dopravních podmínek Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje. Pokud totiž byla platba jízdného provedena platební kartou, tak se vrácená částka sníží o poplatek za provedení platební transakce.

amb

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941