Reklama

Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dražší jízdenky jdou do prodeje už zítra. Získáme miliony, počítá dopravní podnik

Zprávy z regionu

19.7.2011

Autor: amb

Nové jízdenky městské hromadné dopravy s vyšší cenou se na prodejních místech v Olomouci objeví již zítra. Základní jízdné podraží z 12 na 14 korun, zdražení se dotkne i vícepásmových jízdenek integrovaného dopravního systému. Dopravní podnik města Olomouce počítá s tím, že zvýšením cen získá až o patnáct milionů korun ročně navíc.

O zdražení cen jízdenek v olomouckém městském pásmu 71 Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (IDSOK) rozhodli městští radní v květnu s tím, že zvýšení cen začne platit od 1. srpna (více o tom čtěte zde).
Prodej nových jízdenek bude zahájen na prodejnách dopravního podniku zítra. Od 1. srpna pak bude umožněna cestujícím na těchto prodejnách výměna jízdenek s ukončenou platností za nové jízdenky s doplatkem rozdílu v ceně nebo vyplacení hotovosti ve výši vraceného jízdného.
"Do konce roku očekáváme nárůst tržeb ve výši 5,6 milionu korun a roční nárůst tržeb zhruba 15 milionů," informovala mluvčí olomouckého dopravního podniku Magdaléna Kopřivová. "Tržby budou použity na úhradu rostoucích nákladů na provoz MHD. Tímto opatřením se částečně sníží rostoucí nároky na rozpočet města, které jako objednatel dopravy hradí ztrátu z provozování MHD, a zvýšené náklady ponesou také skuteční uživatelé této služby," doplnila mluvčí a připomněla, že úprava tarifu se bude týkat pouze cenových hodnot, zatímco časové rozsahy i rozsah poskytovaných slev zůstanou nezměněny. I při plošném zvýšení cen jízdenek a časových kuponů bude nadále zachována sleva pro předplatitele.
"Rozdíl mezi vybraným jízdným a náklady za posledních pět let činí v součtu u dopravního podniku 865 milionů korun, z nichž 822 milionů uhradilo město a zbývající část samotný podnik výnosy z dalších činností," poznamenala Kopřivová.
Vzhledem k tomu, že území města Olomouce je součástí zónového tarifu IDSOK, dochází od 1. srpna také k úpravě jízdného pro cesty v kombinaci se zónou 71 (více čtěte zde).

amb

Reklama

Hospoda U Kapličky

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Vesnická hospoda s podáváním a rozvozem poledního menu. Pořádáme veškeré rodinné a firemní akce. V létě předzahrádka s grilem a udírnou.