Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Druhá lekce Komety pro Kohouty proběhla tentokrát v Brně

Sport

21.8.2014

Autor: rhe

HC Olomouc hrál v týdnu podruhé s vícemistrem extraligy 2013/2014 - Kometou Brno. Po domácí porážce 1:3 přišla v Brně další prohra 4:1. Kohouti dostali podruhé extraligové školení od silné a sehrané Komety. V těchto dvou utkání Mora jasně viděla, že nejvyšší soutěž nebude jednoduchá. Na druhou stranu Kometa v ní byla vloni po Zlínu druhá nejlepší.

Trenéři Olomouce postavili do branky místo Trvaje Vošvrdu, v obraně nastoupil uzdravený Tuominen, ale scházeli zranění Houdek s Vyrůbalíkem. V útoku hrál oproti úterý Rostislav Marosz.
Mora se snažila vzít si ponaučení z úterního duelu a první třetinu začala aktivně. Ve 3. minutě byl sám před Čiliakem Peter Zuzin, ale zazmatkoval a šanci nedal. Na druhé straně si věděl rady zkušený Leoš Čermák a Kometa vedla od 6. minuty 1:0.
Ve 14. minutě mohl zvýšit Vojtěch Němec, ale Tomáš Vošvrda předvedl skvělý zákrok a zabránil jasné brance ve dvojnásobném oslabení. V závěru mohl snížit Matěj Pekr, ale Čiliak se také ukázal.
Druhá třetina začala pro Hanáky špatně. V přesilovce Komety se trefil od modré Kempný a bylo to 2:0. Kometa ovládla zápas, ale další šance Tomáš Svoboda ani Kuboš nedali, a Mora tak díky "Vošvrcovi" byla stále v utkání.
Ve 48. minutě Olomouc zápas na chvíli zdramatizovala. Odražený puk se dostal k volnému Pavlu Skrbkovi, který snížil na 1:2. Pak ale Mora dvakrát chybovala, když neustála forčekink obra Buriana, který vydřel gól nejprve pro Čermáka a posléze pro Dočekala.
Pak se již zápas před téměř pěti tisíci diváky dohrával. Týmy si vyzkoušely nájezdy, ve kterých Mora zvítězila 2:1. Po utkání se dočkal opět ovací brankář Mory Jiří Trvaj, jenž chytal za Kometu pět let.

HC Kometa Brno4:1HC Olomouc
(1:0, 1:0, 2:1)
Branky: 6. Čermák (Holec), 22. Kempný (Káňa), 54. Čermák (Zohorna, Burian), 55. Dočekal (Burian) – 48. Skrbek (Pekr).
Rozhodčí:Čech, Jeřábek – Klein, Skopal.
Vyloučení:5:7.
Využití:1:0.
Diváků:4 816.
Sestava HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kempný, Dlapa, Kuboš, König, Hanzlík, Dujsík, Malec – Hruška, Ostřížek, Vincour, Káňa, Němec, Svoboda T., Holec, Čermák "C", Zohorna, Burian, Koreis, Dočekal.
Sestava HC Olomouc:Vošvrda (Trvaj) – Bartoň "C", Ondrušek, Tuominen, Skrbek, Jaroměřský, Staněk, Škůrek - Švaňhal, Diviš, Buc - Matai, Patera, Laš - Rác, Knotek, Marosz - Pekr, Kucharczyk, Zuzin - Králík.
Reklama

SK Sigma Olomouc

Katalog firem » Sport » Fotbal

SK Sigma Olomouc patří mezi tradiční kluby českého fotbalu. První ligu poprvé okusila v ročníku 1982-1983. SK Sigma Olomouc se vypracovala v přední klub české kopané, a to zejména dí...