Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 24.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Druhý RegioPanter dnes vyrazil z Olomouce do Nezamyslic. Stál 144 milionů korun

Zprávy z regionu

14.3.2013

Autor: roc

Právě dnes nasadily České dráhy na trati z Olomouce do Nezamyslic do provozu druhou nízkopodlažní elektrickou jednotku RegioPanter. Více než 70 procent osobních vlaků na této trase tak je zajištěno zcela novými bezbariérovými jednotkami. Poslední třetí jednotka bude jezdit od podzimu mezi Zábřehem a Šumperkem. Cena jedné nové jednotky činí 144 milionů korun.

"Noví RegioPanteři nahrazují původní pantografy řady 460. Nová vozidla cestujícím nabízejí komfort srovnatelný s dálkovými vlaky, zejména bezbariérovost vlaku, pohodlné sedačky, dostatečný prostor po kočárky, kola, audiovizuální informační systém, v letních měsících jistě lidé ocení i klimatizaci. Jako příjemný bonus je ve vozech i Wi-Fi připojení," řekla ředitelka Krajského centra osobní dopravy ČD v Olomouci Hana Motyková.
České dráhy objednaly u společnosti Škoda Vagonka, dceřiné firmy největšího českého výrobce kolejové techniky Škoda Transportation, celkem devatenáct vlaků za téměř 2,5 miliardy korun. Z toho tři třívozové soupravy jsou určeny pro Olomoucký kraj. Pořizovací hodnota jedné jednotky je 144 milionů, celkové náklady na nákup tří nových vlaků tak činí 432 milionů a dotace z regionálního operačního programu se podílela na financování ze 40 procent částkou 173 milionů.

Technické parametry souprav RegioPanter
délka vlaku: 79,4 metru
počet vozů: 3
počet hnaných podvozků: 3
počet běžných podvozků (bez pohonu): 3
počet míst 1. třídy: 9
počet míst 2. třídy: 232
výkon: 2040 kW
maximální rychlost: 160 km/h
65 % podlahy je v nízkopodlažním provedení (v úrovni moderních nástupišť výšky 550 mm)

roc

Reklama

DACHI s.r.o.

Katalog firem » Služby » Realitní kanceláře

Jsme realitní kancelář s tradicí od roku 1992. V současné době máme největší nabídku nemovitostí v Olomouckém kraji. Nabízíme prodej a pronájem nemovitostí v Olomouci a okolí, v našem ...