Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Druhý den Beerfestu nabídl rockové nářezy
 i nostalgii. Dnes zahrají Hells Bells

Zprávy z regionu

1.6.2012

Autor: Jan Procházka

Pořádný bigbít, trocha osvěžujícího deště i nostalgie. Tak by se dal ve stručnosti popsat druhý den olomouckého pivního festivalu. O to první se postaraly kapely Horkýže Slíže a Vypsaná fiXa, o to druhé počasí a o to třetí legendární bratři Nedvědi. Beerfest dnes načíná druhou polovinu. S kapelami No Name, Desmod a Hells Bells.

S počasím to celý čtvrtek nevypadalo příliš růžově. Chvíli svítilo sluníčko, o pár minut později už se zase schylovalo k dešti. To ale nevadilo tisícovkám lidí, kteří se rozhodli strávit odpoledne na pivním festivalu. Návštěvníky rozparádili slovenští Rock Reunion, které vystřídali rockoví veteráni z kapely Turbo. Zamířilo na ně hlavní starší publikum, které pamatovalo časy, kdy Hráč a Chtěl jsem mít vyšly na singlech. Kapela je samozřejmě nevynechala ani na Beerfestu. Koncerty se střídaly na dvou scénách, na té druhé nastoupila revivalová formace Absolute Bon Jovi. Večírek ale teprve začínal. Jeho směr vzápětí udali Horkýže Slíže, jejichž zásoba hitů je téměř nevyčerpatelná, přestože kapela s nimi zrovna nešetří. Zaplněný areál dával tušit, že fanoušků má tahle slovenská parta dost i na Hané.

Rockový nářez pak vystřídal naprostý protiklad. Znovuzrozená bratrská dvojice Jan a František Nedvědovi přivezla kolekci písniček, se kterými svého času dokázala vyprodat strahovský stadion. S doprovodnou kapelou zněli slavní bratři moderněji, že jednou budou vystupovat s bicími, by si ale v dobách jejich největší slávy sotva kdo dokázal představit. Publikum si je ale užilo a písničky jako Ptáčata nebo Podvod si pobrukovalo i několik mladíků v ocvočkovaných kožených bundách a těžkých botách.

Uklidněné publikum si následně převzala Vypsaná fiXa. Skončil relax a začala mela. Kapela si užívala stejně jako publikum, pevnůstka se zaplnila mnohatisícovým davem, přesto alespon vepředu panovala takřka klubová atmosféra. V tlačenici pod pódiem pak došlo k prvnímu beerfestovému kolapsu, mladá dívka dostala epileptický záchvat a ztratila vědomí; dostat ji z vařícího kotle nebylo pro pořadatele nic jednoduchého. Naštěstí se jim to podařilo a bravurně zvládli i první pomoc, dívka se po pár minutách probrala.

Nad pevnůstkou se setmělo, ani s blížící se policejní hodinou se kapele nechtělo z pódia dolů. Pak se ale přece jen zatáhla opona a unavení fanoušci se opět vrhli na pivní stánky. Těch je na festivalu opravdu hodně: čtyřicet tři.

"Horkýže - boží! Fixa taky boží! Nedvědi - to jsem teda čuměl. Nikdy bych si neřekl, že je uvidím naživo. Na jejich koncert by mě asi nikdo nedostal, ale tady to bylo super, bezva nápad," svěřil se s pocity student Vojta. A spokojeně se tvářila i jeho přítelkyně Mirka. "Mělo to grády, když k tomu připočtu ty pivka, tak prostě dávám jedničku," smála se dívka.

Festival dnes nabídne několik zahraničních výletů. Nejprve to budou Desmod a No Name, poté zahraje německá kapela Green.Frog.Feet. Večírek zakončí hity AC/DC v podání špičkového britského revivalu Hells Bells. Sledujte náš beerfestový speciál.

Jan Procházka

Reklama

Oční optika TANA

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Nabízíme velký výběr brýlí, brýle s PC filtrem, kancelářské brýle, multifokální brýle. Máme vlastní vyšetřovnu vybavenou oftalmologickými přístroji a nejnovějším DNEy scanerem, j...