Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Předprodej vstupenek zahájen!

Zprávy z regionu

1.2.2016

Autor: Barbora Sísová

Milovníci dobrého jídla a pití se už teď mohou těšit na víkend 14. a 15. května, kdy park Flora provoní nejrůznější delikatesy pocházející z dvaceti restaurací v Olomouckém kraji. Návštěvníci druhého ročníku Garden Food Festivalu budou mít příležitost ochutnat i takové gurmánské speciality, jako jsou například lanýže, husí játra či hmyzí speciality. Pokud už se vám teď sbíhají sliny, můžete si svou přítomnost dopředu pojistit. Předprodej vstupenek začíná právě dnes, lístky vyjdou na rovnou stokorunu. Na místě bude vstupenka o padesátikorunu dražší. Vhodným dárkem nebo překvapením může být vstupenka s 10 grešlemi, která je v předprodeji k mání za 350 korun.

Druhý ročník Garden Food Festivalu proběhne v půlce května, vstupenky můžete kupovat už dnes. Druhý ročník Garden Food Festivalu proběhne v půlce května, vstupenky můžete kupovat už dnes. Foto: Robert Mročka
První ročník dopadl na jedničku. Důkazem je park plný spokojených lidí, ochutnávající nejrůznější delikatesy. První ročník dopadl na jedničku. Důkazem je park plný spokojených lidí, ochutnávající nejrůznější delikatesy.
Když došla místa k sezení, návštěvníci se spokojeně usadili do trávy. Když došla místa k sezení, návštěvníci se spokojeně usadili do trávy.

Stejně jako loni se kromě jednotlivých stánků s dobrým jídlem i pitím velkým magnetem pro návštěvníky stává také program na pódiu, který představuje nejrůznější kulinářské show. "Svoje kuchařské umění předvede Zdeněk Pohlreich s Eliškou Bučkovou i regionální kuchařské špičky Jaroslav Klár či Přemysl Forejt, na pódiu se představí i "lanýžový kuchař" Radim Svačina nebo Chilliman, který sklidil velký úspěch se svou papričkovou show. Další nové, velmi zajímavé a populární hosty budeme postupně odtajňovat," popsal jeden z hlavních organizátorů Garden Food Festivalu Dušan Neumann.

Na prvním ročníku Garden Food Festivalu předvedli své kulinářské schopnosti například slavný kuchař Roman Paulus... Na prvním ročníku Garden Food Festivalu předvedli své kulinářské schopnosti například slavný kuchař Roman Paulus...
...modelka a hlavní tvář Garden Food Festivalu Eliška Bučková... ...modelka a hlavní tvář Garden Food Festivalu Eliška Bučková...
...nebo dokonce hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. ...nebo dokonce hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.

Mezi stánky budou dominovat vyhlášené olomoucké restaurace, ochutnat však můžete i nabídku vysokoškolské menzy nebo polskou, chilskou či italskou kuchyni. Samostatnou sekci tvoří nejlepší regionální produkty či piva z regionálních minipivovarů. Ochutnat můžete i speciální kávy, olivové oleje, sýry, sushi, husí a kachní delikatesy, oslí či hmyzí speciality, vegetariánská jídla, sladkosti z nejlepších cukráren nebo molekulární gastronomii.

K údivu všech se velkým hitem staly šnečí a hmyzí speciality. Odpoledne se tvořily několikametrové fronty a nakonec se během jednoho dne prodalo více produktů, než bylo původně přichystáno na oba dny.  K údivu všech se velkým hitem staly šnečí a hmyzí speciality. Odpoledne se tvořily několikametrové fronty a nakonec se během jednoho dne prodalo více produktů, než bylo původně přichystáno na oba dny.
Na své si však přišli i konzervativnější návštěvníci. Regionální sýry a uzeniny nikdy nezklamou. I těch bylo v areálu na výběr velké množství. Na své si však přišli i konzervativnější návštěvníci. Regionální sýry a uzeniny nikdy nezklamou. I těch bylo v areálu na výběr velké množství.
A nechyběla ani zdravá výživa. Pohankový tataráček rozhodně mohl konkurovat masovému i tvarůžkovému. A nechyběla ani zdravá výživa. Pohankový tataráček rozhodně mohl konkurovat masovému i tvarůžkovému.

"Garden Food Festival Olomouc je prvním regionálním festivalem dobrého jídla a pití, který však není svázán žádnými hranicemi. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti, že v olomouckém regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Snažíme se zviditelnit i místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky i gastroturistuku v našem kraji," vysvětluje Dušan Neumann.

Předprodej vstupenek je zahájen 1. února na www.gardenfoodfestival.cz, kde se postupně dozvíte i bližší informace o festivalu. Ceny vstupného v předprodeji jsou 100 korun, na místě 150 korun. Vhodným dárkem nebo překvapením může být vstupenka s 10 grešlemi (festivalové platidlo), která je v předprodeji k mání za 350 korun. Předprodej bude probíhat prostřednictvím sítě Ticketstream, včetně cestovních kanceláří ČEDOK a FIRO-tour. Vstupenky pořídíte také na tradičních místech v Olomouci - v Infocentru v podloubí radnice a v Bounty Rock Café.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz