Reklama

Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie (výročí: Květnové povstání českého lidu), venku je 11.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dva pokusy o znásilnění během jednoho dne! Neznámý muž zaútočil na ženy na cestách na okraji Olomouce

Krimi

1.7.2014

Autor: mb

Dvakrát během jednoho dne zaútočil zatím neznámý muž na dvě ženy. V obou případech neúspěšně. Svou první oběť si vyhlédl v neděli na cyklostezce vedoucí k obchodnímu centru Olomouc City směrem na Křelov. Mladistvá dívka šla pěšky, měla však štěstí – sama se dokázala ubránit. Po prvním neúspěšném útoku udeřil násilník ještě týž den podruhé. O pár hodin později se projížděl po asfaltce na ukrajině mezi poli v Nedvězí. Když uviděl ženu běžící v protisměru, zahodil kolo, natáhl si šátek a zaútočil. Žena se ale dala včas na útěk a násilník i tentokrát přišel zkrátka.

Obě ženy měly štěstí. Ačkoliv si útočník vyhlédl místo, kde byl se svými oběť oběťmi i za bílého dne sám, dokázaly se mu ubránit a uprchnout.
Zatím neznámý násilník zaútočil v neděli odpoledne. Poprvé po 15. hodině. Pokusil se znásilnit mladistvou dívku na cyklostezce vedoucí k obchodnímu centru Olomouc City, na kterou se vjíždí z ulice Křelovská ve směru od Olomouce na Křelov za Řepčínem. "Dívka šla pěšky od ulice Křelovská k obchodnímu centru Olomouc City. Útoku se ubránila a ke znásilnění nedošlo,“ prozradila k prvnímu útoku olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.
Neuspokojen udeřil násilník o několik hodin později podruhé. Tentokrát na asfaltové cestě mezi poli v Nedvězí, která vede souběžně s rychlostní silnicí R46 na Prostějov.
"Osmatřicetiletá žena běžela po cestě a v protisměru potkala muže jedoucího na jízdním kole ukrajina červenooranžové barvy s řídítky mírně do U. Ve chvíli, kdy se míjeli, si muž natahoval přes obličej z krku nějakou černou látku, pravděpodobně šátek,“ popsala druhý útok Štrbáková. Jak žena vypověděla, následně uslyšela ránu, a když se ohlédla, uviděla stejného muže, jak běží směrem k ní. "Muž něco vykřikl a žena se před ním dala na útěk a volala o pomoc. Pachatel ženu nedoběhl,“ uvedla.

Popis násilníka: Jednalo se o muže štíhlé, atletické postavy, vysoký byl 180 až 185 centimetrů. Mělo jít o bělocha opálené pleti, ve věku od 25 do 30 let. Měl velmi krátce ostříhané hnědé vlasy a výrazné lícní kosti.
V prvním případě byl oblečen do hnědého trika s krátkým rukávem bez obrázku a tříčtvrtečních kalhot, v barvě šedobílé, maskáčového typu. Triko i kalhoty byly značně seprané a obnošené. Obutý byl do tmavých botasek.
V druhém případě si žena vybavila jen šortky vícebarevné a tričko nezjištěné barvy. Kolem krku měl útočník tmavou elastickou látku, zřejmě šátek. Na zádech měl batoh hnědočerné barvy, případně černé sluneční brýle.
Popis jízdního kola: šlo o typ ukrajina červenooranžové barvy, řídítka mírně do U.

"V této chvíli žádáme zejména ženy, které se setkaly s podobným chováním neznámého muže a věc neoznámily, aby tak dodatečně učinily. Zároveň prosíme ty, kteří muže uvedeného popisu v okolí místa obou útoků viděli nebo mají jakoukoliv informaci vedoucí k jeho vypátrání nebo zjištění totožnosti, aby tyto informace neprodleně oznámili na Policii ČR buď prostřednictvím linky 158, nebo na telefonu 974 766324. Můžete také využít e-mailovou adresu ol.skpv.ook.podatelna@pcr.cz“ upozorňuje policejní mluvčí a dodává: "Přestože nedošlo k újmě na zdraví obou napadených žen, vyhodnotili jsme útoky jako závažné a intenzivně pracujeme na dopadení neznámého útočníka. V případě odsouzení mu za zločin znásilnění ve stadiu pokusu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let."

mb

Reklama

Aroma Indian Restaurant

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Aroma Indian Restaurant - ochutnejte pravou Indii. Tomato Soup / Chicken Curry / Bombay Aloo (Vegan) / Dal Tadka (Vegan) / Basmati Rice / ☘️Indian Bread / Green Salad / Mint Chutney / Raita ...