Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na evropském účtě s dotacemi pro region zbývá 2,5 miliardy. Pro obce i podnikatele

Zprávy z regionu

29.2.2012

Autor: jap

Poslední zhruba dvě a půl miliardy korun zbývá rozdělit v Olomouckém a Zlínském kraji z evropského Regionálního operačního programu. Šance mají obce i podnikatelé. Peníze mohou použít na opravy silnic i podporu turistického ruchu.

Zůstatek na poslední výzvy

Doprava
849 milionů korun
Rozvoj a obnova regionu
1 miliarda korun
Rozvoj cestovního ruchu
618 milionů korun
Náměstí v Uničově, Jeseníku či Zlatých Horách, prostějovská radniční věž, šternberské muzeum času či sjezdovka v Loučné. Nebo opravené fortové pevnosti v Olomouci a nové tramvaje a autobusy. To jsou jen některé z projektů, které se podařilo v posledních letech zrealizovat díky evropskému Regionálnímu operačnímu programu Střední Morava. Pro Zlínský a Olomoucký region bylo přichystáno sedmnáct miliard korun. Poslední dvě a půl miliardy zbývá rozdělit v letošním roce. Zájemci se mohou od března do září přihlásit do několika výzev. "Je to příležitost pro obce, neziskové organizace i podnikatele, jak zrealizovat své projekty," upozornil Ivan Matulík, ředitel úřadu regionální rady středomoravského regionu. Obce tak mají šanci s pomocí evropských peněz zrekonstruovat například náměstí, školy, mohou ale přijít i s projektem na podporu volnočasových aktivit nebo ze sociální oblasti. Prostředky mohou jít také do oprav silnic, mostů či budování cyklostezek. Peníze na své projekty mohou získat i neziskové organizace či podnikatelé. "Dotace může obcím pokrýt až tři čtvrtiny nákladů, podnikům podle velikosti čtyřicet až šedesát procent," zmínil Matulík.

Jak bude evropská dotační podpora regionů vypadat v dalších letech, zatím není jasné. Podle Matulíka se vláda snaží rozdělování dotací centralizovat, což se ale nelíbí hejtmanům. "Zatím se o tom jedná a hledá se optimální řešení," uzavřel Matulík.

jap

Reklama

FRIM - pánské nadměrné velikosti

Katalog firem » Obchod » Oděvy a butiky

MÁME RÁDI VELKÉ LIDI! Pánské nadměrné velikosti, extrémně velké pánské velikosti si vyberete a nakoupíte v prodejně a e-shopu WWW.EFRIM.CZ nebo telefonicky. Nevíte si rady s velikostí ? N...