Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Eduard Bezděk na Mistrovství Evropy juniorů vybojoval na dvojskifu stříbrnou medaili

Sport

25.5.2015

Autor: Pavlína Žižková

O víkendu se v Račicích konalo Mistrovství Evropy juniorů, na kterém byla početně zastoupená i česká výprava. Vidět bylo také závodníky Veslařského klubu Olomouc, a to dokonce na stupních vítězů, když Eduard Bezděk bral na dvojskifu stříbro.

Eda se svým parťákem v lodi Janem Cincibuchem z Berouna se úspěšně probojovali systémem rozjížděk a semifinále až do velkého finále A, kde nestačili pouze na loď Itálie. Tímto výsledkem jsou také žhavými kandidáty pro účast na juniorském mistrovství světa, které se koná v brazilském Rio de Janieru.

Nejen Českou republiku, ale i město Olomouc reprezentovala také juniorka Michaela Kidová, která startovala na dvojce bez kormidelnice společně s Terezou Škvorovou z pražské Bohemians. Děvčata si ze sobotních rozjížděk zajistila přímý postup do nedělního boje o medaile ve finále A, kde se jim podařilo prosadit na konečnou pátou příčku. O stupínek lépe, na čtvrtém místě, se na čtyřce párové umístil olomoucký odchovanec Jakub Kuchař, který nyní závodí v dresu pražské Dulky, ale jeho výkon rozhodně také stojí za zmínku.

Česká republika získala na tomto šampionátu celkem dvě stříbrné medaile, kromě zmíněného dvojskifu byla úspěšná ještě dvojka bez kormidelníka juniorů. Posádky s olomouckými závodníky zmíněnými výkony navázaly na své úspěšné mezinárodní tažení na juniorské regatě v Mnichově a také mezinárodní regatě v Brně, které se konaly o uplynulých víkendech. V Brně se však také dařilo kategoriím dorosteneckým, které měly generálku před svým mezinárodním vrcholem na závodech Olympijských nadějí CEFTA, konaných začátkem června v Maďarsku. Zde bude Olomouc reprezentovat čtyřka dorostenek Veronika Chrbjátová, Anna Hlaváčová, Barbora Prchalová, Martina Bednářová a také Adéla Truhlářová na dvojskifu společně s Valentýnou Solařovou z Otrokovic. Za dorostence se představí František Hrubý s Lubošem Opluštilem ve společenství na čtyřce s kormidelníkem.

Ostatní olomoučtí závodníci se již zodpovědně připravují na tradiční Pražské Primátorky, které se konají 4. - 6. června a Veslařský klub Olomouc zde bude mít zastoupení napříč kategoriemi od žactva až po veterány.

Pavlína ŽižkováVeslařský klub Olomouc

Reklama

BodyTec

Katalog firem » Sport » Fitcentra

Časově nejefektivnější trénink současnosti. Elektrická stimulace svalů je mnohem účinnější než tradiční cvičení. Díky lepšímu rozložení a větší hloubce zatížení svalů dosah...