Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

FBS TEMPISH Olomouc porazil Tatran Střešovice a překonal rekord extraligy v návštěvnosti

Sport

28.2.2015 aktualizováno 2.3.2015 12:30

Autor: rhe

V posledním kole ženské florbalové extraligy se sedmý tým soutěže FBS TEMPISH Olomouc pokusil o sympatický počin, když vyhlásil pokus o překonání rekordu extraligy v počtu diváků na jedno utkání. Rekord byl 632 diváků, Sportovní hala UP má kapacitu 800 lidí. Na zápas nakonec dorazilo 733 diváků, a rekord tak byl opravdu zdolán. Hráčky FBS nakonec zdolaly Střešovice 7:2. Do play-off jdou ze 7. místa.

FBS TEMPISH Olomouc měl před posledním utkání základní části jistou účast v play-off. V tabulce byl sedmý, jeho soupeř Tatran Střešovice byl před utkáním desátý. Před úvodním buly promluvil olomoucký primátor Antonín Staněk i hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. A pak už se mohlo hrát.
Po úvodním oťukávání se jako první trefily Hanačky. V 6. minutě se míček dostal po přihrávce Petry Kamínkové na osu hřiště k Lucii Machů a ta ho přesnou trefou do dolního rohu uklidila do branky Střešovic. O pár minut později předvedla pěknou akci Adéla Pantělejevová, sama před brankařkou ale už nestačila míček dostatečně přizvednout.
Na 2:0 pro FBS zvyšovala dalekonosnou střelou Simona Kabeláková dvě minuty před koncem první části. O několik desítek vteřin už vedli hanácké Amazonky o tři branky. K tyči se trefil velký talent olomouckého florbalu sedmnáctiletá juniorská reprezentantka Adéla Pantělejevová.
Druhou třetinu začali domácí velmi dobře. Hned ve 33. vteřině skórovala Alice Pavlíková. Za tři minuty po čtvrté brance Adéla Pantělejevová utekla obraně Střešovic a zakončila samostatný únik čtvrtou brankou.
V další akci se prosadily pražské hráčky. Sequencová byla včas u volného míčku před brankou a snížila na 1:5. Olomouc ale našla brzy odpověď, když se trefila Petr Grufíková. Teméř z rozehrání ale Tatran zase snížil, trefila se Nemravová.

Poslední část duelu odstartovala přesnou ranou Monika Zamazalová a zvyšovala už na 7:2. "Dnes ani nehodnotím tak výsledek, jako tu atmosféru a to, že jsme překonali rekord v návštěvnosti, což je něco neuvěřitelného a kéž by to bylo každý zápas. Za svoji kariéru jsem to nezažil," řekl k divácké podpoře v hale UP trenér FBS Pavel Hausner. Jeho svěřenkyně vyhrály nad Střešovicemi 7:2 a do play-off jdou ze sedmé příčky. Jak hodnotí trenér Olomouce zápas s Tatranem? "Měli jsme to pod kontrolou od první minuty, měli jsme pohyb, drželi jsme míček. Škoda jen, že jsme nevyužili všechny šance, mohlo to skončit i dvojciferným vítězstvím," dodal Hausner.

FBS Tempish Olomouc - Tatran Omlux Střešovice 7:2 (3:0, 3:2, 1:0)
Branky a asistence: 05:11 Lucie Machů (Petra Kamínková), 17:47 Simona Kabeláková (Lucie Vysloužilová), 18:52 Adéla Pantělejevová (Lucie Vysloužilová), 20:33 Alice Pavlíková (Tereza Reimerová), 23:18 Adéla Pantělejevová, 31:22 Petra Grufíková (Adéla Pantělejevová), 41:04 Monika Zamazalová (Edita Hendrychová).
Sestava Olomouce: Davidová, Králová - Pavlíková, Reimerová, Vysloužilová, Podešvová, Lišková, Kabeláková - Kamínková, Machů, Bestrová, Pantělejevová, Janošová, Zamazalová, Grufíková, Hendrychová, Lišková. Trenér: Pavel Hausner.

Reklama

Pivnice Kateřinská 10

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pivnice

Kateřinská 10 je zahrádka a pivnice ukrytá za vysokou zdí, pod korunou vysokého statného jasanu. V provozu je celoročně a na čepu máme špičkově ošetřené pivo značky Pilsner Urquell, Radeg...