Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Fakultní nemocnice Olomouc má babybox nové generace

Zprávy z regionu

16.1.2015

Autor: barsi

Ve Fakultní nemocnici Olomouc byl dnes nainstalován babybox nové generace. Toto moderní zařízení nahradilo původní babybox zprovozněný už v prosinci roku 2006.

V roce 2006 šlo teprve o třetí takové zařízení v České republice. "Za osm let jsme díky babyboxu mohli pomoci celkem šesti dětem, které do schránky byly odloženy. Patřili jsme tehdy k průkopníkům, dnes je po celé republice rozmístěno více než šedesát babyboxů. Nové zařízení je klimatizované a pro odložené dítě bezpečnější, je napojené na počítač a předává nám veškeré informace o teplotě uvnitř i o dalších jednotlivých funkcích,“ popsal primář Novorozeneckého oddělení Fakultní nemocnice Olomouc Lumír Kantor. Ten je iniciátorem jeho zavedení právě v olomoucké nemocnici.

Více než čtvrt milionu korun, které byly třeba k pořízení moderního babyboxu, poskytli sponzoři prostřednictvím sdružení Babybox pro odložené děti - Statim, jehož zakladatelem je Ludvík Hess.

barsi

Reklama

Zahradní centrum Florcenter

Katalog firem » Obchod » Zahradnictví a zemědělská technika, potřeby

Florcenter s.r.o. patří mezi největší pěstitele skleníkových kultur v ČR. Ve sklenících o výměře 2,74 ha pěstuje především široký sortiment balkonových a záhonových květin, hrnkové...