Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 13.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Fakultní nemocnice Olomouc potvrdila, že o své pacienty pečuje kvalitně a bezpečně

Zprávy z regionu

29.6.2015

Autor: barsi

Olomoucká fakultní nemocnice znovu obhájila národní akreditaci, která potvrzuje, že zdravotnické zařízení poskytuje svým pacientům špičkovou, kvalitní a především bezpečnou péči. Kliniky a oddělení, ale i nezdravotnické provozy prošly v těchto dnech náročným odborným auditem. Výsledkem je výborné hodnocení a certifikát platný na další tříleté období. Známku kvality nemocnice poprvé získala v roce 2009, tehdy teprve jako čtvrtá velká nemocnice v České republice.

"Je to úspěch všech našich zaměstnanců a poděkování patří právě jim. Na letošní akreditační šetření jsme se připravovali řadu měsíců. Zvyšování kvality poskytované péče je nikdy nekončící proces, my se této oblasti věnujeme kontinuálně. Každé tři roky si pak ověřujeme, zda se nám to daří a kde máme ještě rezervy. Pokud je zdravotnické zařízení akreditované, je to pro pacienty jasný signál, že právě tady dostanou tu nejlepší péči z hlediska kvality a bezpečnosti," popsal ředitel Fakultní nemocnice Olomouc Roman Havlík.

Během akreditačního šetření, které ve FN Olomouc probíhalo, musela nemocnice prokázat, že se zvyšování kvality poskytované péče věnuje opravdu systematicky. "Externí auditoři v průběhu tří dnů prošli velkou část našich pracovišť a velmi pečlivě zkoumali veškeré postupy našeho personálu v oblasti péče o pacienta. Zaměřovali se například na nakládání s léčivy, na resuscitační pomůcky, na vedení dokumentace, ale třeba i na pacientskou stravu. Jsou to odborníci, kteří pracují v jiných velkých nemocnicích, přísně a detailně tedy kontrolují i to, co běžný pacient nevnímá, ale pro jeho bezpečí je to velmi důležité. O to více nás úspěch těší," vysvětlila vedoucí Odboru kvality FN Olomouc Jiřina Cahlíková.

Akreditace je dobrovolná a nemocnice se tak zavazuje ke zvyšování kvality péče o pacienty a k zajištění bezpečného prostředí pro pacienty i zaměstnance. Hodnocená kritéria jsou přesně definována standardy, které popisují podmínky v různých fázích poskytování zdravotní péče vždy s maximálním důrazem na prospěch pacienta. Standardy výrazně chrání práva pacienta tak, aby mohl sám o sobě rozhodovat a aby bylo respektováno jeho soukromí, důraz je kladen rovněž na prevenci nemocničních nákaz a na ochranu zdraví při práci. Nemocnice zkvalitňuje svou péči o pacienta už samotnou přípravou na plnění požadovaných standardů.

barsi

Reklama

Nezvalova Archa

Katalog firem » Hotely, ubytování » Ubytovny

Jeden z prvních smarthotelů naleznete nedaleko olomouckého hlavního nádraží Jedná se o místo, kde je každý host svým pánem, může využívat moderní technologie a krátkodobě či dlo...