Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 5.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Festival duchovní hudby začne už v neděli, nabídne špičkové koncerty v olomouckých chrámech

Kultura

17.9.2014

Autor: mrt

Už v neděli vypukne jednadvacátý ročník Podzimního festivalu duchovní hudby. Letos jej bude tvořit pět koncertů, na kterých vystoupí špičkoví domácí i evropští hudebníci. Koncerty se přitom uskuteční hned v několika chrámech.

Zahajovací koncert festivalu se uskuteční tuto neděli v chrámu svatého Michala. Na programu budou díla Antonína Dvořáka Mše D dur "Lužanská" op. 86 a Te Deum, op. 103 pro sóla, sbor a orchestr. Druhý koncert proběhne 28. září poprvé v kostele svaté Kateřiny v Kateřinské ulici. Zazní Miserere pozdně renesančního skladatele Gregoria Allegri, Hymnus na svatou Cecílii od Benjamina Brittena, Čtyři písně o Marii H. 235 Bohuslava Martinů a Pět černošských spirituálů Michaela Tippetta. Vše v provedení komorního souboru Martinů Voices a sbormistra Lukáše Vasilka. V pořadí třetí koncert se bude konat 1. října v kapucínském kostele Zvěstování Páně. Posluchači uslyší Partitu Es dur Františka Vincence Kramáře, Fratres Arvo Pärta a Serenádu c moll KV 388 Wolfganga Amadea Mozarta. Díla provede Dechový soubor PhilHarmonia Octet pod vedením uměleckého vedoucího Viléma Veverky. Čtvrtý koncert bude pěveckým recitálem sólisty Bolšoj těatra v Moskvě, Mariinského divadla v Petrohradě a vítězem světoznámé Mezinárodní pěvecké soutěže Maria Callas - ukrajinského basisty Tarase Štondy. Zazní písně od Michaila Glinky, Alexandra Dargomyžského, Petra Iljiče Čajkovského či ukrajinské a ruské staré písně. Vše za klavírního doprovodu Anastazie Titovyč, která sólově uvede díla Sergeje Rachmaninova. Koncert se uskuteční 5. října v barokním sále na Klášterním Hradisku. Finále festivalu se bude konat 12. října v chrámu svatého Mořice. Na programu zazní nejproslulejší duchovní dílo Antona Brucknera hymnus Te Deum a novodobá česká premiéra díla Camille Saint-Saënse Requiem pro sóla, sbor a orchestr. Významnými hosty jsou sólisté Bolšoj těatru v Moskvě, Veronika Džioeva a Taras Štonda.
Vstupenky na festival je možné zakoupit v informačním centru v podloubí radnice a na webových stránkách akce. Všechny akce začínají v 19 hodin s výjimkou koncertu v kapucínském kostele ve středu 1. října. Ten začíná už v 18:30.

mrt

Reklama

AUTOSKLA - TRADE s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » Autoskla

- Prodej skel - Montáže skel - Opravy skel - Mobilní montáže - Kódování skel VIN - Tónování skel - Bezplatná výměna skel - Střešní okna - Autoskla - Ceník autoskel - ...