Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 4.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Festival videomappingu se blíží: tentokrát rozhýbe budovy na náměstí Republiky

Zprávy z regionu

16.9.2014

Autor: barsi

V průběhu příštího týdne olomoucké budovy opět rozhýbou hry světla a stínů. Od úterý 23. září se  uskuteční již čtvrtý ročník festivalu světla a videomappingu Vzáří, který opět zavítá do různých zákoutí olomoucké metropole. Tentokrát hlavní soutěžní program proběhne na náměstí Republiky. Můžete se těšit na domy, které mění tvary přímo před vašimi zraky i na tančící paláce na náměstí.

Festival Vzáří oživuje už tradičně centrum Olomouce v době před příchodem podzimu, letos od 23. do 27. září. Jedná se o mezinárodní soutěžní přehlídku určenou pro evropské týmy z oblasti videomappingu a světelné performery, navíc přináší současné technologie a trendy ve tvorbě velkoplošných animací a přibližuje současný světelný design. Na čtvrtém ročníku festivalu najdete světlo jako prostředek komunikace a také různé formy světelných instalací mladých umělců.

Hlavní soutěžní program se tentokrát odehraje na stěnách domů na náměstí Republiky. Virtuální realitu, 3D projekce přímo před vámi i neuvěřitelné animace a příběhy na stěnách domů si tak budete moci vychutnat v úplně novém prostředí. V rámci festivalu naleznete nově netradiční světelné objekty a instalace ve veřejném prostoru. Umělci předvedou hru světel a stínů například ve Smetanových sadech a na Horním náměstí.
Zajímavá instalace bude také k vidění v Lomené galerii na Denisově ulici, která každý večer po dobu trvání festivalu změní svůj vzhled. Všechny objekty zapojené do festivalu naleznete zde.

Součástí festivalu jsou také komentované projekce pro nevidomé, workshopy videomappingu, koncerty a výstavy, na náměstí bude po celou dobu trvání k navštívení také kavárna Potmě. Více o doprovodném programu najdete zde.Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ je nejstarším mezinárodním soutěžním festivalem ve videomappingu v České republice. Zároveň přináší oslavu různých podob světla.


Aktualizované informace o festivalu hledejte na facebooku

barsi

Reklama

Svijanský šenk

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace s 8 druhy piv značky Svijany na čepu. Najdete u nás grilovaná kolena, žebra, burgery, tataráky a mimo jiné těstovinové saláty a klasickou kuchyni. V sezóně krásná letní zahrádka ...